Grupi i katërt/ 100 profile, me të dhëna të reja arkivore nga dokumentet e vitit 1951

0
592
blank

Vijojmë hedhjen e të dhënave të reja arkivore për profilet e viktimave të komunizmit, duke e pasuruar arkivën e kujto.al me grupin e katërt, për 100 të dënuar të tjerë politikë, nga dokumentet e 24 nëntorit 1951.

Referuar shkresës zyrtare të 24 nëntorit 1951, ku Mehmet Shehu kishte propozuar dy lista me të dënuar, njëra politik dhe tjetra ordiner, për amnisti me rastin e përvjetorit të Çlirimit, Kujto.al - Arkiva Online e Viktimave të Komunizmit, sjell sot të dhëna të reja arkivore për 100 të dënuar të tjerë nga lista me 480 të dënuar politikë, duke e çuar listën me të dhëna të reja, në 250 të burgosur politik të regjimit. Të dhënat e reja konsistojnë mbi datëlindjen, vendbanimin, datën e arrestimit, akuzat e regjimit për ta, etj, duke na ndihmuar të krijojmë profilet për këta të dënuar politik, me të dhënat bazike.

Të gjithë këto të dhëna do të hidhen paralelisht në databazën e arkivës tonë, duke e pasuruar atë me të dhëna autentike arkivore.

Më poshtë, sjellim të dhënat për grupin e katërt me 100 të dënuar të tjerë të kësaj liste.

 

Sulejman Rahman Shehu

Datëlindja: 1914

Vendbanimi: Shtiqen, Kukës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 7 shtator 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka urryer pushtetin tonë, në shtëpinë e tij kanë shkuar dy kriminelë

 

Ahmet Hafiz Hoxha

Datëlindja: 1895

Vendbanimi: Tropojë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 3 prill 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka bashkëpunuar me diversantët

 

Din Zenel Muja

Datëlindja: 1896

Vendbanimi: Shtiqën, Kukës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 1 gusht 1948

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka ndihmuar kriminelët

 

Bajram Zymer Isufi

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Trunë, Kukës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 2 maj 1949

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup dhe për arratisje në Jugosllavi

 

Idris Tahir Osmani

Datëlindja: 1877

Vendbanimi: Vorfë, Shkodër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 8 tetor 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në kryengritjen e 9 shtatorit

 

Jak Gjon Ndoci

Datëlindja: 1896

Vendbanimi: Juban, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 27 nëntor 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në kryengritjen e 9 shtatorit dhe qëndroi në arrati

 

Guljem Suma

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 26 mars 1951

Dënuar: 1 vit

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një rreth kundërshtar dhe nuk e ka denoncuar

 

Terezina Guljem Suma

Datëlindja: 1933

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 26 mars 1951

Dënuar: 1 vit

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një rreth kundërshtar dhe nuk e ka denoncuar

 

Fiqiret Reshit Simitçia

Datëlindja: 1923

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 13 mars 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup antipushtet dhe për arratisje në Jugosllavi

 

Qazim Rexhep Rexhepi

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Tivar, Durrës

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 30 janar 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Ded Pjetër Elezi

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Nikç, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 6 tetor 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: Është arratisur në Jugosllavi dhe i ka dhënë informata UDB-së

 

Gani Ymer Mani

Datëlindja: 1937

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 28 gusht 1945

Dënuar: 3 vite e 6 muaj

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: së bashku me një grup ka tentuar të arratiset në Itali

 

Syri Ismail Anamalli

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e pasur

Data e arrestimit: 17 shtator 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka pasur dijeni për përgatitjen e kryengritjes së 9 shtatorit

 

Simon Ndrek Arapi

Datëlindja: 1914

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 9 dhjetor 1946

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë anëtar i partisë fashiste dhe anëtar i Ballit

 

Kolec Cuk Bardeli

Datëlindja: 1932

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 19 tetor 1950

Dënuar: 2 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Isuf Dervish Dervishi

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 23 shtator 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi bashkë me shokët e tjerë

 

Remzi Tahir Brahollari

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Niviçisht, Korçë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 29 shtator 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë anëtar i Ballit dhe është takuar me Osman Kazazin

 

Tomor Daut Lazo

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Gjirokastër, Durrës

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 5 gusht 1947

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: ka tradhtuar Luftën NÇL, është futur në organizatën e Ballit Kombëtar

 

Pjetër Frok Dega

Datëlindja: 1905

Vendbanimi: Tershan, Lezhë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 2 korrik 1949

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët

 

Zef Pjetër Hila

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 29 janar 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka punuar si shofer pranë Drejtorisë së Policisë e me Mato Muratin

 

Ndue Gjon Prenga

Datëlindja: 1885

Vendbanimi: Ungrej, Lezhë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 2 korrik 1949

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka pasur dijeni për qarkullimin e kriminelit dhe nuk ka denoncuar

 

Prenda Bib Gjergj Ndreu

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Fush-Arrëz, Pukë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 20 maj 1948

Dënuar: me jetë

Zbritje dënimi: 12 vite

Akuza: ka strehuar dhe jka furnizuar kriminelin dhe ka pasur dijeni për vrasjen e 2 shtetasve

 

Elez Asllan Hoxha

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Pukë, Pukë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 25 prill 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 6 vite

Akuza: kur ka qenë kryetar i komitetit ekzekutiv ka abuzuar duke vjedhur

 

Bajram Cubel Sokoli

Datëlindja: 1932

Vendbanimi: Dragobi, Tropojë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 27 korrik 1949

Dënuar: 12 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: së bashku me motrën dhe vëllanë ka tentuar të arratisen në Jugosllavi

 

Dila Zef Luke

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Kashnjet, Lezhë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 shkurt 1947

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: ka furnizuar dhe ka strehuar kriminelët

 

Olimbija Ali Bareti

Datëlindja: 1932

Vendbanimi: Tiranë, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 8 dhjetor 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka ndjekur pas vëllanë e saj që donte të shkonte në Jugosllavi

 

Sali Zenel Nikshiqi

Datëlindja: 1906

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 8 mars 1946

Dënuar: me jetë

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka falsifikuar një vulë duke vulosur 800 napolona

 

Ndue Lulash Gjeloshi

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Xhane, Dukagjin

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 23 nëntor 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi duke bërë propagandë

 

Xhabir Daut Dibra

Datëlindja: 1923

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 16 tetor 1946

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka punuar për përgatitjen e lëvizjes së 9 shtatorit

 

Hil Frok Prendi

Datëlindja: 1928

Vendbanimi: Gomsiqe, Shënkoll

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 22 janar 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Ndue Gjon Marku

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Shukash, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 8 gusht 1948

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë anëtar i organizatës tradhtare social-demokrate

 

Hasan Beqir Gruda

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 1 prill 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka vjedhur një portofol dhe ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Nexhat Halit Meta

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 7 nëntor 1948

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka pasur lidhje me kriminelët dhe ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Vasilika Spiro Naçi

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Skeherejo, Greqi

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 7 shtator 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi së bashku me një tjetër

 

Kol Nazo Demaj

Datëlindja: 1900

Vendbanimi: Bugjen, Pukë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 3 shtator 1948

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka mbajtur lidhje me kriminelët e arratisur

 

Gjet Lesh Dedaj

Datëlindja: 1919

Vendbanimi: Pisak, Kukës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 18 korrik 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka ndihmuar grupin e agjentëve të UDB-së jugosllave

 

Njazi Nuredin Damolli

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Ponçar, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 8 tetor 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Ballin e pas çlirimit ka propaganduar

 

Ndue Llesh Ndoji

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Vendenje, Rrëshen

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 19 mars 1950

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët e arratisur

 

Preng Hajdar Mustafa

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Burgjon, Pukë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 18 gusht 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët e arratisur dhe ka tentuar për vrasje

 

Shyqyri Qamil Luli

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 16 tetor 1950

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Refat Selim Elezi

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Ponmçarë, Gramsh

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 nëntor 1949

Dënuar: me jetë

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: kur ka qenë në DMP ka futur frymën e çmobilizimit

 

Ded Gjin Krepi

Datëlindja: 1890

Vendbanimi: Rashë, Lezhë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 29 gusht 1949

Dënuar: me jetë

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë të arratisur

 

Uk Martin Prela

Datëlindja: 1905

Vendbanimi: Iballë, Pukë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 15 tetor 1945

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar të arratisur dhe ka informuar tek ata

 

Preng Jak Çuku

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Mnel, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 22 qershor 1949

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe kaa furnizuar kriminelë të arratisur

 

Xhevat Jakup Quku

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 22 dhjetor 1947

Dënuar: 12 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bërë pjesën në organizatë klandestine e ka shpërndarë trakte propagande

 

Vat Jak Marku

Datëlindja: 1889

Vendbanimi: Barish, Pukë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 21 mars 1948

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë korrier i kriminelëve duke i strehuar dhe furnizuar

 

Remzi Malo Quku

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 27 dhjetor 1947

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bërë pjesë në një organizatë për rrëzimin e pushtetit

 

Pjerin Preng Vata

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 10 maj 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bërë pjesë në një organizatë për rrëzimin e pushtetit

 

Lec Frok Brucaj

Datëlindja: 1929

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 27 gusht 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: së bashku me të tjerë ka vendosur të arratiset në Jugosllavi

 

Fron Urim Malaj

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Lekaj, Dukagjin

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 28 shtator 1949

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi e ka agjituar me elementë propagandë

 

Sadri Smail Isufi

Datëlindja: 1916

Vendbanimi: Jugosllavi, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 9 mars 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: ka falsifikuar vulën duke vulosur 800 napolona

 

Shaqir Hajdar  Hajdari

Datëlindja: 1920

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 4 nëntor 1950

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Tom Lec Marku

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 31 dhjetor 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka urryer Luftën NÇL, i lidhur me elementë reaksionarë

 

Rrok Gjok Luli

Datëlindja: 1919

Vendbanimi: Hot, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 12 shtator 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka qenë për përgatitjen e kryengritjes së 9 shtatorit

 

Preng Ndue  Gjoni

Datëlindja: 1881

Vendbanimi: Mnelë, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 28 gusht 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka pasur lidhje duke i shërbyer kriminelit Mark Jakut

 

Lluk Lec Zefi

Datëlindja: 1917

Vendbanimi: Hajmel, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 23 qershor 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar kriminelët e arratisur

 

Llazar Pavllo Anastasi

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 5 prill 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 12 vite

Akuza: ka marrë pjesë në një grup për të organizuar popullin kundër pushtetit

 

Sulejman Daut Qehaja

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 27 nëntor 1947

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka agjituar për zgjedhjet e 2 dhjetorit, për sabotim

 

Sulejman Merxhan Manushi

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Tetovë, Jugosllavi

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 20 tetor 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në kryengritjen e 9 shtatorit

 

Kamber Selman Laçi

Datëlindja: 1870

Vendbanimi: Mallej, Pukë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 5 shkurt 1945

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë i lidhur me kriminelin Kol Bib Miraka

 

Hajdar Uk Haxhija

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Koplik, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 8 dhjetor 1944

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka qenën nëntoger e ka penguar LNÇL duke bërë arrestime në popull

 

Shefqet Halit Beqinefti

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Kosov, Fier

Shtresa: fshatare e varfë

Data e arrestimit: 5 gusht 1947

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka qenë polic në burg, u shtinte letra të shifruara familjeve të të burgosurve

 

Çesk Kol Luli

Datëlindja: 1898

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 4 janar 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: ka përvetësuar nga arka e shtetit franga 49.85.44%

 

Çel Murat Ymeri

Datëlindja: 1876

Vendbanimi: Bokë, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 29 qershor 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: ka strehuar kriminelin e arratisur Hasim Boksi

 

Bib Cun Njeli

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Mnelë, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 24 qershor 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar kriminelët e arratisur

 

Remzi Tahir Brahollari

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Neviçisht, Korçë

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 29 qershor 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka pasur dijeni për kryengritjen e 9 shtatorit dhe hapjen e burgut

 

Mark Preng  Lleshi

Datëlindja: 1915

Vendbanimi: Kçirë, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 5 shtator 1948

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në një grup me Koles Pikolini etj.

 

Luigj Sokol Sheshi

Datëlindja: 1914

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 10 janar 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka bërë agjitacion për sabotimin e zgjedhjeve të 2 dhjetorit

 

Bep Gasper Negri

Datëlindja: 1924

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 27 tetor 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 15 vite

Akuza: ka qenë anëtar i Ballit dhe hidhet në arrati

 

Gjelosh Vat Maci

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Trekuj, Shkodër

Shtresa: qytetare e mesme

Data e arrestimit: 10 shtator 1946

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: së bashku me të tjerë ka formuar një grup për rrëzimin e pushtetit

 

Haki Eles Dibra

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 5 shtator 1948

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiser në Jugosllavi

 

Gjon Luc Lekaj

Datëlindja: 1922

Vendbanimi: Hot, Shkodër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 10 shtator 1946

Dënuar: 10 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka pasur dijeni për përgatitjen e 9 shtatorit

 

Çesk Zef Gjeluci

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 28 dhjetor 1945

Dënuar: 15 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: ka marrë pjesë në organizatën “Bashkimi Shqiptar”

 

Enver Dalip Nehani

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 30 nëntor 1944

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 10 vite

Akuza: ka qenë anëtar i rinisë antifashiste dhe e ka tradhtuar

 

Myrto Manush Ymeri

Datëlindja: 1912

Vendbanimi: Ragen, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 13 shtator 1946

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në lëvizjen e 9 shtatorit

 

Tom Marash Vuka

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Selcë, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 30 gusht 1949

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Ndoc Lec Zefi

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Ajmel, Shkodër

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 2 shtator 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka pasur lidhje me kriminelët e arratisur

 

Osman Sulejman Mehmeti

Datëlindja: 1910

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 30 nëntor 1950

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: së bashku me një tjetër është nisur për t’u arratisur në Jugosllavi

 

Avdyl Isa Shirqi

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit: 27 janar 1948

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka marrë pjesë në grupe kundër pushtetit

 

Ahmet Rifat  Kopliku

Datëlindja: 1927

Vendbanimi: Shkodër, Shkodër

Shtresa: qytetare e varfë

Data e arrestimit: 27 shtator 1946

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 7 vite

Akuza: së bashku me babanë e tij ka strehuar dhe ka ndihmuar kriminelët

 

Nik Gjelosh Gjoka

Datëlindja: 1905

Vendbanimi: Pjetërgjan, Shkodër

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 28 nëntor 1948

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 5 vite

Akuza: për arratisje në Jugosllavi

 

DURRËSI

 

Ndue Nikoll Çipi

Datëlindja: 1865

Vendbanimi: Mallukuç, Krujë

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 6 dhjetor 1950

Dënuar: 1 vit

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuaar kriminelët

 

Ali Qerim Bullaj

Datëlindja: 1932

Vendbanimi: Durrës, Durrës

Shtresa: qytetare e varfër

Data e arrestimit:

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Itali

 

Sefer Mehmet Koka

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Shinavlash, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 18 nëntor 1949

Dënuar: 2 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka dezertuar nga ushtria

 

Hali (Ajet) Grishti

Datëlindja: 1911

Vendbanimi: Kosovë, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 15 korrik 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: 4 vite

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë

 

Emin Hasan  Gashi

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Jugosllavi, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 12 maj 1945

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: 8 vite

Akuza: ka bashkëpunuar me kuislingët

 

Riza Zini Hyka

Datëlindja: 1914

Vendbanimi: Karpen, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 23 mars 1949

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka propaganduar kundër pushtetit popullor

 

Dervish Hamit Lika

Datëlindja: 1918

Vendbanimi: Golem, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 7 prill 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelët

 

Isa Islam Ademi

Datëlindja: 1931

Vendbanimi: Shkodër, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 9 shtator 1949

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Jugosllavi

 

Prokop Risto Sholla

Datëlindja: 1930

Vendbanimi: Durrës, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 27 gusht 1949

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka tentuar të arratiset në Itali

 

Shyqyri Ali Rubiku

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Durrës, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 9 gusht 1949

Dënuar: 8 vite

Zbritje dënimi: 4 vite

Akuza: ka tentuar të arratiset në Itali

 

Halit Idris Buthi

Datëlindja: 1913

Vendbanimi: Domen, Durrës

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 6 prill 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë të arratisur

 

VLORA

 

Sabri Daut Gremi

Datëlindja: 1896

Vendbanimi: Belin, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 16 shkurt 1950

Dënuar: 3 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar të arratisur

 

Shaqo Fero Kalemi

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Patos, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 13 shkurt 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar të arratisur

 

Shefit Zenunaj Ceno

Datëlindja: 1921

Vendbanimi: Cfir, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 5 nëntor 1948

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Xhevit Qerimin

 

Jonus Brahush Xhelo

Datëlindja: 1928

Vendbanimi: Mbares, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 14 korrik 1950

Dënuar: 7 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë

 

Ismail Feta Kalliri

Datëlindja: 1926

Vendbanimi: Buhar, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 1 korrik 1950

Dënuar: 6 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë

 

Shyqyri Xhafer Arapi

Datëlindja: 1916

Vendbanimi: Dumavec, Fier

Shtresa: fshatare e varfër

Data e arrestimit: 3 dhjetor 1948

Dënuar: 5 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka strehuar dhe ka furnizuar kriminelë

 

Skëndo Hodo Ceno

Datëlindja: 1917

Vendbanimi: Cfir, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 5 nëntor 1948

Dënuar: 20 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Xhevit Qerimin

 

Xhevit Dino Praka

Datëlindja: 1925

Vendbanimi: Hekal, Fier

Shtresa: fshatare e mesme

Data e arrestimit: 14 dhjetor 1948

Dënuar: 4 vite

Zbritje dënimi: nuk ka

Akuza: ka bashkëpunuar me Xhevit Qerimin

 

blank blank

 

Në rast se keni dijeni mbi krime, viktima apo ngjarje që lidhen me periudhën e komunizmit në Shqipëri, klikoni këtu për ta publikuar në arkivën tonë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here