Arkivat Mujore: Janar 2019

Apeli makabër!

"Ishte apeli, në të cilin, të gjallët thërrisnin të vdekurit që po zhvarroseshin! Ishte një përzierje çmendurie, të gjallë me të vdekur! Bëheshin monologë....

Grupi i katërt/ 100 profile, me të dhëna të reja arkivore nga dokumentet e...

Vijojmë hedhjen e të dhënave të reja arkivore për profilet e viktimave të komunizmit, duke e pasuruar arkivën e kujto.al me grupin e katërt,...

Enver Hoxha më 3 dhjetor ’46: Ekzekutojini Aleks Vasilin e Mirush Përmetin

Dokumenti i 3 dhjetorit 1946/ Si e aprovon dënimin me vdekje diktatori, për dy të dënuar për “sabotimin e tharjes së Kënetës së Maliqit”… Ky...

Rexhë Meta/ Djali i birësuar i Rose Wilder Lane, që vuajti 27 vjet në...

Historia e djalit Vuthjan në Kembrixh, pikëtakimi me amerikanen e shquar. Vuajtjet në tri diktatura; u dëbua nga gjenocidi serb nga vendlindja; u internua në...

Grupi i tretë/ 50 profile, me të dhëna të reja arkivore nga dokumentet e...

Vijojmë hedhjen e të dhënave të reja arkivore për profilet e viktimave të komunizmit, duke e pasuruar arkivën e kujto.al për 50 të dënuar...

Grupi i dytë/ 50 profile, me të dhëna të reja arkivore nga dokumentet e...

Vijojmë hedhjen e të dhënave të reja arkivore për profilet e viktimave të komunizmit, duke e pasuruar arkivën e kujto.al për 50 të dënuar...
video

Si mbijetuam në burg me 300 gramë bukë misri/ Dëshmi nga Avni Bejkova

Vijon dëshmia e Avni Bejkovës, i dënuar në vitin 1946 si pjesë e Ballit Kombëtar, i torturuar në hetuesinë e Ersekës e më pas,...
video

Avni Bejkova: M’i fusnin këmbët zbathur në prush derisa më binte të fikët

Nipi i Safet Butkës: U dënova pse thashë “Të kërkojmë edhe ne Kosovën”, siç kërkon Serbia Triesten I arrestuar që në rini, pasi provon torturat...

Pasurohet arkiva e Kujto.al: Të dhëna të reja arkivore për 50 të dënuar politikë

Me një shkresë zyrtare në 24 nëntor 1951, Mehmet Shehu kishte propozuar dy lista me të dënuar, njëra politik dhe tjetra ordiner, për amnisti,...

1951/ Mehmet Shehu: Jemi forcuar, amnisti për 480 të dënuar politik e 1280 ordinerë

“Propozojmë t’u ulim dënimin duke marrë parasysh forcimin e pushtetit popullor dhe të pozitave të Demokracisë Popullore në vendin t’onë nga një anë, dhe...
NDIHMO
Translate »