Arkivat Mujore: Gusht 2021

blank

Gjurmët

86 vite më parë, u lind një artist modern. Askush nuk mund ta dinte që do të dënohej me burg, 43 vite më vonë,...
blank

Tre dënimet ndaj këngëtarit Sherif Merdani

Sherif Merdani, u lind më 14.5.1940 në Korçë. Ai ishte këngëtar i njohur i fillimviteve ’70, të cilin diktatura komuniste e dënoi tre herë,...
blank

1974/ “Kanë përçmuar muzikën popullore”

Gjithçka që dëgjohej, vishej, thuhej duhej të ishte në përputhje me vijën e partisë. Në të kundërt, përbënte krim që mund të të kushtonte...
blankvideo

Dëshmia/Kalo Canko: Me babanë në burg derisa mbarova ushtrinë

Të atin e dënuan tri herë dhe kreu gjithsej 22 vite burg. Pasi doli herën e parë nga burgu, u martua dhe lindi fëmijë,...
blank

I mallkuari Beden, me shtylla kryqëzimi për ata që flisnin për politikë

Ish-i dënuari politik  Ventigjar Hamzaraj  përshkruan me detaje një nga kampet më të egra në vitet e para të diktaturës komuniste për nga kushtet e...
blank

1952, mëngjes Bajrami në burgun e Çengelajve

Besimtarë të burgosun qysh prej krahinave ma të epra të Kosovës në veri e deri poshtë n’ato të Çamërisë tonë të dhimbsun, po u...
blank

“I varur për tre muaj, derisa nuk kishte më vend për të më vënë...

Një nga rrëfimet më rrëqethëse për ditët e kaluara në hetuesi. Ahmet Bushati qëndroi i varur gjatë tre muajve me urdhër të hetuesit. Një...
blank

1987/Spitali i burgut, më i keq se Burgu i Burrelit

Letra e një ish-të dënuari politik, dërguar nga spitali i burgut të Tiranës në vitin 1987,  vërteton që gjendja në këtë spital ishte njëlloj e mjerueshme...
blank

Maria 3-vjeçare që u "braktis" nga nëna për t'i shpëtuar kampit të Tepelenës!

"U ndanë ashtu mes dhimbjes dhe u panë pas 17 vjetësh në Plug në një tjetër kamp internimi. Maria kishte ardhur me bashkëshortin e...
blank

Bukëpjekësi që u bë oficer Sigurimi dhe kërkonte favore seksuale

Profili i një oficeri të  diktaturës, që i pajisur mirë ishte me mangësi: kulturore, profesionale e mbi të gjitha, morale, por edhe me ligësi....
NDIHMO
Translate »