Arkivat Mujore: Maj 2020

blank

“Dhe në varreza nuk ka qetësi”

Romani i Astrit Delvinës që u sekuestrua nga Sigurimi i Shtetit. Shkrimtari disident që u persekutua nga regjimi komunist, vuajtjet e tij në burgjet...
blank

Qershor 1982, si u vendos në Këshillin e Ministrave për të hapur burgun e...

Propozimi nga Komiteti Ekzekutiv i Pukës: “Kemi nevojë pë fuqi punëtore në miniera. Është hapur edhe miniera e re e Munellës. Kjo do të...
blank

Pushkatimi i Fadilit, Vangjelit dhe Xhelalit, kur letrave iu përgjigjeshin plumbat

41 vjet më parë, janë pushkatuar Fadil Kokomani, Vangjel Lezho dhe Xhelal Koprëncka. Pavarësisht akuzave që u sajuan, arsyeja e vërtetë e dënimit të...
blank

Sa vite burgosjesh dhe internimesh në një foto!

Një foto familjare pas së cilës qëndrojnë shumë vite burgu dhe internimesh, të nisura me arratisjen e kryemyftiut të Shkodrës dhe Kosovës, Salih Myftijas Kjo...
blank

Kapur pas Hoxhës: Ruajtja e statujës së fundit të Shqipërisë komuniste

Një hulumtim i Al Jazeera-s sjell historinë e rrallë të një gruaje që ruan në bodrumin e një muzeu të vjetër mbetjen e fundit...
blank

Edmond Caja, xhelati që torturoi të pafajshëm në burgun e Qafë-Barit, sot qytetar i...

Padia e ish-kreut të burgjeve të diktaturës ndaj Fatmira Dines, bijë e familjes së persekutuar ashpër nga regjimi komunist. Dëshmia e ish-policit Urim Gjata...
blank

Portret krimineli dhe kopuku i pandëshkuar

Ish-kreu i Institutit Për Studimin e Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit ISKK, ka postuar në faqen e tij në Facebook, profilin e Lekë Imerajt,...
blank

Aranit Çela: "Kërkoj pushkatimin e katër të dënuarve të Spaçit", detajet e ekzekutimit

ARANIT ÇELA: Ne themi që të dënohen me vdekje (pushkatim) dhe të pushkatohen jo përpara të tjerëve dhe jo para kampit. HAXHI LLESHI: Për këtë...
blank

"Si e shtypëm revoltën e Spaçit", informacioni sekret për Komitetin Qendror

Ja çfarë raportohej në Komitetin Qendror të PPSH-së, ditën që regjimi e shtypi revoltën e Spaçit me forcën e armëve dhe një javë më...
blank

Revolta në Burgun e Spaçit, dy ditë lirie me katër të vrarë dhe 66...

Më 21 maj 1973 në Burgun e Spaçit, në repartin 303 pati një incident mes një të dënuari dhe gardianit të burgut dhe kjo...
NDIHMO
Translate »