Arkivat Mujore: Prill 2022

blank

1967/Demaskim në fabrikën e birrës në Tiranë

Demaskimi dhe këshillimi ishin dy nga format që përdornin organet e punëve të brendshme kundër elementit që godisnin. Ishte veprimi që ndërmerrej nëse personi...
blank

Propaganda kundër “armiqve të popullit“ në gazetën Bashkimi

Ishte viti 1947 kur nisi gjyqi ndaj grupit të deputetëve. Një listë e gjatë me intelektualë të spikatur të Shqipërisë së asaj kohe ishin...
blank

137 ditë në pritje të pushkatimit

17 vite burg, nga të cilat 2 vite nën tortua intensive që nuk e thyen intelektualin e arsimuar në Itali dhe Vjenë, Eshref Zagorçani   Eshref...
blank

1978/“Është grua me influencë, paraqet rrezikshmëri shoqërore, duhet arrestuar”

Drejtoria e Punëve të Brendshme Tiranë, me shkresën nr.2106/5, datë 17.10.1978, i propozonte Drejtorisë së Hetuesisë në Ministrinë e Punëve të Brendshme, arrestimin e...
blank

Padre Mëshkalla, i urti para bishave

I thashë një herë Padre Meshkallës: "Na thuaj diçka për veten tënde... Padre"! Ai mbylli ata dy sy të vegjël, që depërtonin në shpirtin...
blank

Fotografia e një jete: kockë, lëkurë dhe uniformë burgu

Sami Dangëllia është një nga të dënuarit me më shumë vite burg të regjimeve komuniste në mbarë botën. Megjithë torturat dhe mundimet, ai nuk...
blank

“Dimri po shkon! Sot, fillon pranvera!”

Kardinal Mikel Koliqi, kleriku shqiptar para të cilit u përkul me respekt Papa Gjon Pali i Dytë Nga Luljeta Progni Nuk ishte parë kurrë më parë...
blank

Kontroll në kampin e Qafë-Barit, Edmond Caja e kish plotësuar planin e mineralit me...

Një ekip i Drejtorisë Zbatim Vendime Penale ushtroi kontroll në Repartin nr.311 Qafë Bari, Pukë. Konstatoi se si tremujori i parë i vitit 1986...
blank

Kur Sigurimi pranonte arrestimin dhe vrasjen ilegale të Galip Hatibit

Historia e Galip Hatibit, ndërtuar me dëshmitë e vetë oficerëve, zyrtarëve të lartë dhe prokurorëve të regjimit komunist   Galipi ishte vetëm 26 vjeç, i sapomartuar, kur...
blank

1978/E riatdhesuara nga Italia u dënua në moshën 63-vjeçare

Lena Mark Nika, lindur në vitin 1915 në Kastrat të Shkodrës, e larguar nga Shqipëria në vitin 1945 me bashkëshortin e saj ish-ushtar italian,...
NDIHMO
Translate »