Kryefaqja 2021 Shkurt

Arkivat Mujore: Shkurt 2021

blank

Kandri Hazbiu: Ushqehen keq, të burgosurit janë sëmurë nuk kanë rendiment në punë…

Dokumenti, ku zbulohet se Enver Hoxha e kishte ulur aq shumë racionin ushqimor në prill 1951, sa të burgosurit dhe të internuarit, të sëmurë...
blankvideo

1955, regjimi komunist, mbyll në burgje e kampe 80 mijë burra gra e fëmijë

Raporti i qeverisë amerikane, ku analizohet shfrytëzimi i të dënuarve politikë me burg e internim në Shqipërinë e regjimit të Enver Hoxhës... Puna e detyrueshme...
blank

Fundi tragjik i djemve të “Harry Fultz”

Kostaq Stefa, profesor, u pushkatua nga diktatura komuniste më 2 mars 1948. Spiro Minga, vdiq në internim disa vite më vonë. Neki Radovicka, vdiq...
blank

1991/I burgosur për ngjarjet te Shkolla e Bashkuar

Pas kundërshtisë së qytetarëve në ngjarjet e Shkollës së Bashkuar të Oficerëve, u kryen disa arrestime më 25.2.1991. Njoftimet ditore bëjnë të qartë faktin...
blank

Odette!

“Gjyshja ime e udhëhoqi familjen me qetësinë e një kapiteni anije në shtrengatë” "Odette jetoi prej 1951 deri në 1979 në Lushnje dhe besoj edhe...
blank

Daniel Lezo: Ju rrëfej gjyshen time franceze që vuajti internimin në Lushnje

Nipi i Niko Lezos rrëfen për kujto.al, jetën studentore të gjyshit të tij në Touluse, dashurinë me vajzën franceze Odette, kontributin e gjyshit si...
blank

Shkurt 1991/Kur Shkolla e Oficerëve donte të mbronte figurën e diktatorit

Ndërkohë që shtatorja e Enver Hoxhës ishte rrëzuar dhe tërhequr zvarrë, Shkolla e Oficerëve mori përsipër të mbronte figurën e diktatorit. Ata menduan t’i...
blank

"Nata e fundit kur e pashë tim atë para pushkatimit”

“Kur mora vesh se e pushkatuan babain, isha 6 vjeç dhe nuk e njihja fjalën ekzekutim...E pashë babain kur e shtynë dhe e plasën...
blank

Hekuran dhe Anica Troka, të ndarë pa përqafim

Djali i një prej viktimave të shkurtit 1951, pas incidentit në Legatën Sovjetike në Tiranë, Osman Kaceli, po kujton ngjarjen makabre duke botuar biografitë e njerëzve...
blank

Burgosja e shoferit të “Ifa”-s që tërhoqi zvarrë përmendoren e Hoxhës

30 vjet nga rrëzimi i shtatores së Enver Hoxhës në sheshin qendror të Tiranës më 20 shkurt 1991. Një datë që, dhe pse jo...
NDIHMO
Translate »