Kryefaqja 2021

Arkivat Vjetore: 2021

blank

Përgjakja e hekurudhave në hetuesi

Iu vunë prangat me akuzën e pavërtetë se kishin sabotuar punën në hekurudhë në shërbim të UDB-së jugosllave. I torturuan për 18 muaj deri...
blank

Një balerinë "armike" në Teatrin e Operas e Baletit

Dosja e Sigurimit të Shtetit për artistët e TOB, kërcimtarja bijë e babait të  pushkatuar nga regjimi si dhe violinisti shkodran, bir i babait...
blankvideo

Presidenti i PEMC, Kaminski: Detyrim i shtetit të gjejë të zhdukurit e diktaturës komuniste

Shteti shqiptar duhet të marrë përgjegjësi dhe të ndihmojë familjarët që të gjejnë të afërmit e tyre të zhdukur nga regjimi Komunist. Kështu u...
blank

1990/Vrasja e 4-vjeçares në kufi

E vrara më e re me armë zjarri nga komunistët është një 4-vjeçare nga Shkodra. Vrasja nuk i takon viteve të largëta kur filloi...
blank

Dëbimi i tretë i familjes Bazelli... në 2021-shin

Thirrje për të zgjidhur çështjen e strehimit të familjes së përndjekur në diktaturë që para pak ditësh është nxjerrë nga banesa ku jetonte prej 30...
blank

Violinisti i survejuar nga Sigurimi që përfundoi në psikiatri

“Romeo”, “Labëria”, “Pojani” dhe “Lea”, ishin katër bashkëpunëtorë të Sigurimit të Shtetit që morën përsipër të zbulojnë elementet dhe grupet armiqësore në Teatrin e...
blank

Kreu i veteranëve- asnjë ditë partizan, shumë vite hetues i Sigurimit

Kryetari i organizatës së “veteranëve”, një persekutor komunist që ka qenë balil në Itali dhe as ka shkrepur ndonjë krismë kundër nazifashizmit   Shoqata e “veteranëve...
blank

Martiri Mark Hasi, kleriku që provoi tortura çnjerëzore

Dom Mark Hasi ka provuar një nga torturat më rrëqethëse në hetuesinë e Shkodrës, gjatë arrestimit të parë.  Më pas, përballoi punën e rëndë...
blank

75 vjet nga kryengritja e Postribës e 9 shtatorit 1946

Duke u zbardhur 9 shtatori 1946, rreth 250 luftëtarë antikomunistë u grumbulluan në fushën e Shtojit dhe 200 të tjerë në Renc. Nga Postriba,...
blank

Të njohësh totalitarizmin përmes martirëve

Një ekspozitë që priret të jetë një përvojë. Dhe si e tillë, e vështirë të harrohet. E krijuar nga Platforma e Kujtesës dhe Ndërgjegjes...
NDIHMO
Translate »