Aksioni në veri, shkurt 1945: Lista me 40 të arrestuar brenda 4 ditëve

Raporti mbi arrestimet e Brigadës II Mbrojtjes Popullit, në zonat e malësisë Shkodrës, Pukës, etj... Aksioni i komunistëve kryesisht në veri të vendit, për eleminimin e kundërshtarëve politik  mori hov të veçantë në shkurt të...

Firma e Enver Hoxhës në dënimin me vdekje të priftit Dom Lazër Shantoja 

Pse interesohej personalisht Enver  Hoxha për priftin katolik dhe Sulçe Beg Bushatin në Shkodër dhe si e aprovoi dënimin e tyre me vdekje… Dy radiograme  të  shkurtit 1945 të nënshkruara nga Enver  Hoxha dhe dërguar...

Shkurt 1946/ Koçi Xoxe: Si do i zhdukim kundërshtarët

Sinjali nga Beogradi që nxiti regjimin e Enver Hoxhës të niste masakrën ndaj kundërshtarëve të komunizmit në të gjithë Shqipëri Edhe pse i gjithë vitit 1945 ishte i mbushur me krime, spastrime, gjakderdhje sekuestrime pasurish,...

Nexhmije Hoxha: Vetëm një herë jam veshur fashiste

Deklarimi i të vejës së diktatorit Enver  Hoxha më 8 janar 1952: Daja im ishte ballist, u vra nga partizanët Nga Kastriot Dervishi Lajmi që Nexhmije Hoxha ka qenë anëtare e Partisë Fashiste tani përforcohet nga fakte të...

MË TË LEXUARAT

NDIHMO
Translate »