Florian Borshi: Kontributi im, një detyrë që të mos harrohen krimet e komunizmit

Fondacioni Kujto.al falenderon zotin Florian Borshi, mbështetës i misionit tonë për krijimin e arkivës online të viktimave dhe krimeve të komunizmit. Z.Borshi ka kontribuar me shumën 1000 euro për realizimin e dokumentarit “Kryet Nalt” kushtuar...

Në kanal-ndodhi në një kamp pune të detyruar në Shqipërinë komuniste

Punë e rëndë, uri, etje dhe mizori policësh... kjo ishte jeta e të burgosurve në kampet e punës së detyruar. Arshi Pipa zbulon në këtë histori vuajtjen e të pafajshmëve, shtazërinë e policëve dhe...

42 vjet nga pushkatimi i poetëve Vilson Blloshmi dhe Genc Leka

Më 17 korrik 1977, në Librazhd, u pushkatuan dy poetë, Vilson Blloshmi dhe Genc Leka. Për të vetmin faj sepse ishin poetë. Në komunizëm nuk lejohej të ishe i dëshpëruar. Nëse ishe, nuk duhet ta...

Premiera në Shkodër, Kujto.al sjell jetën e Hafiz Ali Krajës

Një film dokumentar për klerikun e shquar shkodran Hafiz Ali Kraja, “Kryet nalt” u shfaq mbrëmë premierë në kinemanë e qytetit të Shkodrës, në praninë e qindra pjesëmarrësve. Ky dokumentar, i realizuar nga gazetarja...

Muzeu i dëshmisë dhe kujtesës në Shkodër, një vend pafajësie dhe torturash

Në Shkodër është hapur për publikun Vendi i Dëshmisë dhe Kujtesës, ish-dega e Ministrisë së Brendshme të qytetit ku janë mbajtur të burgosur dhe janë torturuar gjatë hetuesisë të burgosurit poltikë Nga 23 burgje të...
video

Fondacioni Kujto.al akordon Bursë Studimi për studimin e krimeve të komunizmit

Fondacioni Kujto.al - Arkiva Online e Dëshmive dhe Krimeve të Komunizmit, në bashkëpunim me Departamentin e Historisë në Fakultetin Histori-Filologji, Tiranë, organizoi sot, më datë 16 Maj 2019, konferencën studentore me temë: “Krimet e...

MË TË LEXUARAT

NDIHMO
Translate »