blank

Filip Gjomarkaj: Ju rrëfej si i mbijetuam urisë në kampin e Turanit e Tepelenës

"Isha i vogël 5 vjeç por e mbaj mënd mirë atë ditë. Ishte një vend i tmerrshëm atje ku na çuan. E mbaj mend si sot…. Ne na vendosën në një cep dhe ngjitur...
blank

Drane Jakja, nëna që sfidoi komunistët me kufomën e të birit

Drane Jakja, është një emër i panjohur për shumicën e shqiptarëve. Ka ndërruar jetë pak ditë më parë në moshën 100-vjeçare. Kam dëgjuar për këtë grua të pazakontë nga nëna ime, vite më parë....
blank

“Mallit të shpirtit tim, nipit të dashur Panos. Gjyshi i përmalluar, Zoto”

Është letra e Zoto Taçit nga SHBA, që ia dedikonte nipit të tij poetit, Pano Taçi, i cili vuante në Shqipëri, diktaturën komuniste. Ia kishte lënë amanet një amerikani, quhej William Rajerson dhe do...
NDIHMO
Translate »