Vendet e vuajtjes së dënimit

0
539
blank

Lista e vendeve të vuajtjes së dënimit ku gjenden vendet e internimit, kampet e punës dhe burgjet. 

Vendet dhe kampet e internimit

Lezhë-vend internimi

-Baçël

-Ishull-Lezhë

-Breg-Mat

-Kashnjet

-Tale

-Piraj

-Kalivaç

-Patok

-Fishtë

-Pilë

-Rrilë

-Malecaj

-Zadrimë

Berat

-Kampi në lagjen Murat Çelepia, i rrethuar me tela me gjemba

-Kuçovë- kamp i vogël

-Mali i Tomorit

-Bilçë

-Paftal

-Kutalli

-Lapardha

-Goriçan

-Syzezë

-Belesovë

-Rehovë

-Fushë-Peshtan

-Lumas

-Sheqës

-Vërtop

-Bogdan

-Perisnak

-Pobrat

-Malinat

Krujë

-Kamp brenda qytetit, i rrethuar me tela me gjemba

-Thumanë

-Adriatik

-Gallatë

-Halilaj

-Fushë-Milot

-Patok

-Çudhi-Zall

-Bruz

-Cudhi-Kamp

-Laç

Milot

Tepelenë

-Kampi i Tepelenës nr.4, më pas nr.6, i rrethuar me tela me gjemba

-Turan-kamp, i rrethuar me tela me gjemba

-Memaliaj

-Veliqot

-Dhëmblanë

- Progonat

-Nivicë

-Sinanaj

-Beçisht

-Rabie

Tiranë

-Kamza-Kampi nr.3, më pas nr.5. Vend dëbimi.

-Kampi i Valiasit, kamp i rrethuar me tela me gjemba

-Kullë

-Shën-Gjergj

-Rozaver

-Sauqet

-Mustafakoçaj

-Paloq

-Prezë

-Fag

-Selitë e Malit

-Mëzez

-Petrelë

-Dritas

-Selitë e Vogël

-Shpat

-Shëngjin

-Koçaj

-Qafë-Mollë

-Lanabregas

-Bizë

-Vilëz

Shijak-vend internimi

-Katër Rrugët e Shijakut

Librazhd

-Polis

-Gostimë

-Neshtë

-Gurshpatë

Porto Palermo-Kështjella e Ali Pashës

Skrapar-qendra të izoluara për të internuarit e rrezikshëm

-Kampi i Çorovodës

-Potom

-Ermenj

Korçë-vend internimi

-Lozhan

-Maliq

-Moglica

-Pirg

-Vinçan

-Krushovë

-Rozaver

Mazrek

-Floq

-Bubuq

-Vithkuq

-Shtyllas

-Mjaltas

-Strelcë

-Bofjes

-Shore

-Tudas

-Qershias

-Karbanjos

-Treskë

Trebickë

-Stratobërdhë

-Protopapë

-Gopesh

-Zvarisht

-Çemericë

-Shipskë

-Ndriçim

-Vreckpë

-Panarit

-Brozdvec

-Gjergjevicë

-Marjan

-Opar

-Katund

-Dushar

Vlorë

-Llakatund

- Kuç

-Selenicë

- Zvërnec

-Pac

-Kurvelesh

-Dukat

-Petë

-Kotë

-Vermik

-Vajzë

-Armen

-Dhërmi

-Oshtimë

-Lubonjë

-Tragjas

-Ramicë

-Mavrovë

-Vranisht

-Gjorm

-Sevaster

-Akerni

-Himarë

-Smokthinë

-Velçë

-Bodër

-Bolenë

-Kocul

-Mallkeq

-Fitore

Lushnjë

-Plug

-Savër

-Gradishtë

- Rrapëz

-Grabian

-Gjazë

-Imshtë

-Çermë

-Karavasta

-Bedat

-Remas

-Gërmenj

-Hysgjokaj

-Bishçukas

-Zgjan

-Toshkës

Fier-Vend dëbimi

- Shtyllas

-Murtajas

-Roskovec

-Radostimë

-Seman

-Levan

-Fratar

-Libofshë

-Dermenas

-Kreshpan

-Hoxharë

-Sheq-Marinas

-Topojë

-Cerilë

-Çorrush

-Ballsh

-Gjorgos

-Topojë

-Ngjeqar

-Gadurovë

-Buzëmadh

-Suk 1

-Hekal

-Gurmunjas

Rrogozhinë

Gramsh- Qendra të izoluara për të internuarit e rrezikshëm, vend internimi

-Bërsnik

-Grabovë e Sipërme

-Skëndërbegas

-Kodovjat

-Shëmrizë

-Grabovë

-Ermenj

Ballsh -Qendra të izoluara për të internuarit e rrezikshëm

Kavajë-Vend dëbimi

-Gosë

-Bardhor

Elbasan-Vend dëbimi

-Cërrik

-Belsh

-Kosovë

-Dumre

-Shtëpanj

-Shtërmen

-Çengelaj

-Xibrakë

-Dragot

-Fierzë

-Dushk

-Kajan

-Gjyrale

-Silbatër

-Çopane

-Shelcan

-Shalës

-Reçan

-Peqin

-Jagodinë

Gjirokastër-Vend internimi

-Goranxia

-Andon Poçi

-Valare

-Plasat

-Tërbuq

-Golem

-Fushë-Bardhë

-Bularat

-Kapariel

-Kardhiq

-Labovë e Madhe

-Prongji

-Çepun

Sarandë

-Borsh

-Vergo

-Shën Vasi

-Lukovë

-Çorraj

-Tatzat

-Fterrë

-Piqeras

-Qazim Pali

-Senicë

-Leftehor

-Kokodhiq

Pukë- vend internimi

-Luf

-Fushë-Arrëz

-Berishë e Vogël

-Mesul

-Iballë

-Tuç

Mat – vend internimi

-Burrel

-Derjan

-Fullqet

-Macukull

-Dom

-Rremul

-Urakë

-Kurdari

-Krastë

-Baz

-Cërujë

-Batër

-Val

Kukës-vend internimi

-Thirrë

-Kolesian

-Kalimash

-Gdheshtë

-Arrën

-Shikuj

-Surroj

-Gostilë

-Tregtan

-Pistë

-Nangë

-Gabricë

-Fajzë

Shkodër

-Paçram

-Hajmel

-Nenshat

-Vau i Dejës

-Oblikë

-Mjedë

-Barbullush

-Bushat

-Brashtë

-Strelckë

-Shtyllë

-Bregu i lumit

-Gomsiqe

-Kaç Vau i Dejës

-Mnellë

-Ura e Shtrenjtë

-Pistul

-Vitisht

-Bishti i Jukës

-Dush

-Karmë

-Juban

-Palaj

-Shllak

-Pult

-Toplanë

Mirditë

-Kurbnesh

-Rrëshen

-Thirrëz

-Perlat

-Tarazh

Tropojë

-T’plan

-Lekbibaj

-Gjeonpepaj

Dibër

-Bardhaj-Reç

-Fushë-Lurë

-Sohodoll

-Bulqizë

-Prat

-Selishtë

Lurë

Përmet

-Pagër

-Këlcyrë

-Kosovë

-Odriçan

-Tremisht

-Hotovë

-Grubac

Durrës

- Sukth

-Fllakë

-Shetaj

-Xhafzotaj

-Ishëm

-miniera e gipsit Mengaj

-Spille

-Jubë

-Hamallaj

-Manëz

-Kryevidh

-Vilë-Bashtovë

-Luz i Vogël

-Katund i Ri

-Rreth Greth

-Spitallë

-Patk Milot

-Rrushkull

-Shetël

-Shkafare

Pogradec

-Velçan

-Bishnicë

-Pevelan

-Trebinjë

-Llëngë

-Ujë i ftohtë

-Sterkaj

-Pleshisht

-Talle

-Nice

-Çezmë

-Dunicë

-Potgozhan

-Sharrë

Kolonjë

-Qinam

-Piskal

-Orgockë

-Potgozhan

Ballabanovë

Kampet e përkohshme të punës

Durrës

-Jubë

-Sukth-Ferma “8 Nëntori”, Kampi nr.5

Tiranë

-Kampi i Fabrikës së Tullave

-Kamëz, Ferma bujqësore “Ylli i kuq”

- Kampi nr.19, Valias

-Kampi nr.4, pallatet Agimi

-Kampi i stadiumit “Qemal Stafa”

-Kashar

-Kampi i Yzberishtit

-Kampi nr.6-Rrapi i Trishit

-Laprakë

-Uzina Dinamo

-Rinas- Reparti 301 dhe kampi nr.2, Reparti 303

-Sauk-Kampi i Sanatoriumit

-Kampi 305 në lagjen Niko Avrami

-Laknas-Reparti 305

-Kampi i pallateve “Puna”-Myslym Shyri. Reparti 309, Reparti 307 dhe 303.

-Reparti 313, Kampi i kompleksit sportiv Dinamo.

Korçë

-Kampi i Vloçishtit

-Kampi i Orman-Pojanit

-Kampi i Potgories -kampi nr.1, Reparti 301

-Kampi i Nishavecit

-Fermat antifilokserike

-Reparti i Riedukimit nr.318

Kavajë

-Kampi i Bedenit

-Kampi i Lekajt

-Gosë- Reparti 301

-Bardhor- Reparti 314

Berat

-Vlashuk-Kampi nr.2

-Ura Vajgurore - Reparti 301, 303

Elbasan

- Kanali “Naum Panxhi”

-Valas- Reparti 307, Reparti 315.

-Çengelaj- Reparti nr.2

-Kampi i Ndërtimit të Fabrikës së Çimentos- Reparti 303

- Belsh-Reparti 315

Kampi i Peqinit- Kampi nr.2, Reparti 303, 3 km para Peqinit duke ardhur nga Durrësi

-Kampi i Urës së Bonës

-Kampi i Bishqemit

Lushnja

-Kampi i fermës “29 Nëntori”

-Plug

-Tërbuf-Reparti 309.

-Bubullimë

Fier

- Murtajas, Ferma “Çlirimi”

-Shtyllas-Kampi nr.2, Reparti 301

-Varibop- Kampi nr.6

-Radostimë- Reparti 301

-Levan- Kampi nr.5,  Kampi nr.3

-Selishtë-Kampi nr.3, Kampi nr.2

-Kafaraj- Kampi nr.3

-Çorrush-Reparti 323, ordiner.

Cërrik

-Kampi 3

Lezhë

- Hajmel, Zadrimë -Reparti 305.

-Pllanë, Zejmen- Reparti  302

-Fishtë-Reparti 315

-Ishull-Lezhë- Reparti 315, Reparti 325

-Leras, Torovicë- Reparti 315

-Shën Koll- Shkolla e Riedukimit për të Mitur

Durrës

-Kamp grekësh

-Rrushkull

-Hamallaj

-Kampi “Shtëpia e Pushimit Durrës”

Vlorë

-Llakatund, Ferma “Lufta e Vlorës”

-Skrofotinë- Reparti 309, pranë rrugës Vlorë-Fier, 10 km larg Mifolit në drejtim të Vlorës.

-Kampi i uzinës së sodës kaustike- Reparti 303

Ballsh

-Reparti 309

Kuçovë

-Ferma “Partizani”

Shkodër

-Zootekniku

Bulqizë

-Reparti i Batrës: 301 /1 më vonë Reparti 301 Batër

-Reparti 301/1 Bulqizë

-Tërnovë Reparti 312 ku u zhvendos Reparti 301/1 Bulqizë

Fushë-Krujë

- Kampi i Fabrikës së Çimentos- Reparti 303..

Mirditë

Rubik - Reparti 309 dhe 307.

Sarandë

-Reparti i Sarandës

- Kserokom, Piqeras dhe Borsh - Reparti 305

- Reparti 305/1 Përparim

- Reparti 305, Përparim 1983-1991

Krujë

-Thumanë- Kampi nr.309  dhe 305 me baza në Bushnesh dhe Gjorm

Laç

-Reparti 305

-Reparti 309 dhe 323

Gjirokastër

-Reparti 327

Tropojë

-Reparti i Riedukimit nr.387 me të dënuar ordinerë

Burgjet dhe kampet afatgjata të punës

Peshkopi

-Burgu nr.1

Tiranë

-Burgu nr.2 ose Burgu i vjetër te Mine Peza

-Burgu nr.5 më pas Reparti 305. Burgu i Ri te Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave.

-Kampburgu Punëtoria Qendrore e Artizanatit në rrugën 5 Maji.

-Reparti 325 Rruga Ali Demi 1972-1991

Burrel

-Burgu nr.3, Reparti 321

Shkodër

-Burgu i madh

-Burgu i rrethit ose Burgu i ri- Burgu i Çekës

Durrës

-Burgu nr.7 1945-1953

Berat

-Burgu nr.9 1944-1953

Bulqizë

-Kampi nr.1, Reparti 301, miniera Todo Manço atëherë “Fitore”

Kuçovë

-Burgu i grave- Reparti nr.318

Vlorë

-Burgu nr.11, Në lagjen Karabash, “15 tetori”, 30 m përballë Bashkisë së Vlorës

-Burgu i ri- Në hyrje të Vlorës 50 m larg rrugës kombëtare Vlorë-Fier.

Elbasan

-Burgu nr.13- Në lagjen Kala

- Shtëpia e familjes Bishqemi

- Kosovë, Dumre- Burgu i grave, Reparti 318

Korçë

-Burgu nr.15, Reparti i Riedukimit nr.317.

Gjirokastër

-Burgu nr.17-Kala

Kukës

-Burgu nr.18

Kavajë

-Burgu nr.20

Tepelenë

-Burgu i Bënçës- Reparti 307

Mirditë

-Burgu i Spaçit- Reparti 303

-Reps-Reparti 303.

Fushë-Arrëz

Qafë-Bari - Reparti 311

Lezhë

Zejmen- Reparti 302

Hetuesitë-vende torture

Shkodër

Shtëpia e Pjetër Çurçisë

Konvikti “Malet tona”

Kisha e Fretënve Kuvendi në  Gjuhadol

Shtëpia e Ulqinakut

Kuvendi i Motrave Servite

Bodrumi i shtëpisë së Fasli Ademit

Shtëpia e Rrojëjve

Shtëpia e Guljelm Lukës

Shtëpia e dr. Karamitrit

Shtëpia e Lec Shkrelit

Hoteli i Bepit të Mishiqit

Shtëpia e Sandër Saraçit

Shtëpia e Vuksanëve

Tiranë

Qendra e Sigurimit-Rruga e Dibrës

Shtëpia e Jani Bashos

Shtëpia e Serreqit

Shtëpia e Shefqet Vërlacit- afër burgut të vjetër

Elbasan

Bodrumi i hotel “Grand”

Shtëpia e Mirakut

Vlorë

Korçë

Gjirokastër

Berat

Paraburgimet

Në Degët e Punëve të Brendshme të qytetit dhe ai paraburgimi special në repartin 313

Fier

Shkodër

Lushnjë

Vlorë

Korçë

Pogradec

Elbasan

Krujë

Gjirokastër

Durrës

Berat

Reparte të ngritura për t’u përdorur në rast lufte

Për të burgosurit

Sinanaj Tepelenë

Vodicë Berat

Spaç Mirditë

Ndërfushas Mirditë

Cerujë Gramsh

Për robërit

Prekal Shkodër

Kaluar Lezhë

Kurcaj Krujë

Mollas Elbasan

Shelcan Gramsh

Rehovë Berat

Krahës Tepelenë

Zhulat Gjirokastër

Kurcaj, Nikël Krujë

Vidhan Elbasan

Ulëz Mat

Toç Tepelenë

Për diversantët

Rubik dhe Valias

Për civilët e “shtetit armik”

Shoshaj Lis Mat

Kosovë Elbasan

Në rast se keni dijeni mbi krime, viktima apo ngjarje që lidhen me periudhën e komunizmit në Shqipëri, klikoni këtu për ta publikuar në arkivën tonë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here