Krimet, lista me 30 të pasurit që u vranë dhe grabitën nga regjimi komunist

Edhe pse nuk ishin përfshirë kundër sistemit, ata u ekzekutuan, dënuan dhe internuan, pasi ishin të pasur dhe iu sekuestrua çdo pronë e luajtshme dhe paluajtshme... Vitet e para të regjimit komunist, veçanërisht në periudhën...
video

Ja pronat që regjimi u konfiskoi Prenk Pervizit, Abaz Kupit, Mehdi Frasherit…

Lista e t’arratisunve politikë të N/ Prefekturës së Tiranës, si dhe pasunit që ata kanë lenë Sekuestrimi dhe konfiskimi i pronave të kundërshtarëve politikë, ishte një prej mënyrave që komunistët përdornin për ti goditur ata....

Hetuesi monstër Baudin Kazani, si e mbajti tre ditë e net pa ndalur nën...

Ka ndodhur në degën e Punëve të Brendshme në Kolonjë ku sipas dokumentit, hetuesi Baudin Kazani ka mbajtur të pandehurin Koço Xhuma ,tre netë pa gjumë duke e rrahur e torturuar papushim. Pas kësaj...
video

Prokuroria më 1973, “Rreth 100 të burgosurve ju mohohet ndihma mjekësore”

Rreth 100 të sëmurëve të burgosur në Spaç, Qafë Bari apo Burrel, ju mohohej prej më shumë se 9 muajsh ndihma mjekësore. Shumë prej tyre kishin nevojë urgjente për ndërhyrje. Por regjimi komunist nuk...

Urdhri i Enver Hoxhes: Si u hoq festa e Bajramit dhe Pashkët

51 vjet më parë/ Sipas porosisë së Enver Hoxhës, merret vendimi për heqjen e festave të Bajramit dhe Pashkëve Pasi feja vihet nën kontrollin e shtetit nëpërmes ligjeve, në vitin 1967, nis lufta klasore për çrrënjosjen...
video

Dokumenti i shkurt 1945, lufta vëllavrasëse e komunistëve në Kelmend

Mbi 89 të vrarë numëroheshin në Kelmend në fund të shkurtit 1945, gjatë operacionit të regjimti të Enver Hoxhës për të nënshtruar popullsinë antikomuniste në veri të Shqipërisë. Po ashtu numëroheshin 69 të plagosur e...

Myftiu që injoroi diktatorin Hoxha, vdiq nga torturat e komunistëve

Pasi refuzoi lartësimin e komunizmit përballë Enver Hoxhës, arrestohet në vitin 1947 dhe torturohet për disa muaj deri sa vdiq.... Ishte koha kur edhe Zoti shpallej armik! Historia e Myftiut të Durrësit Mustafa Varoshi dhe...

Nga bankat e shkollës, pas hekurave të burgut komunist

Nga: Luljeta Progni Ishin rebelë, të pabindur, ëndërrimtarë. Ishin po aq të vrullshëm sa janë të gjithë gjimnazistët. Guximtarë deri në atë pikë sa të përballeshin me çdo sistem që kufizon lirinë. Ishin gjimnazistët dhe...

Ku përfundonin pasuritë e konfiskuara të “armiqve të popullit”?

Dokumentet e 1947: Çfarë ndodhte me pasuritë që ju merreshin kundërshtarëve politikë me vendime gjyqi gjatë periudhës dhjetor 1944 deri në janar 1947 Menjëherë pasi komunsitët morën pushtetitn, kundërshtarëve politikë iu konfiskuan pasuritë e tundshme...
video

26 janar 1945, masakra e parë e komunistëve në Shkodër

Më 26 janar i vitit 1945 u shënua masakra e parë nga Regjimi Komunist në Shkodër, ku do të pushkatoheshin 8 persona: Major  Shaban Elezi, Palok Pikolini, Elez Hoti, Ded Shabani, Shefki Haliti,  Pjeter...
NDIHMO
Translate »