Kryefaqja 2021 Dhjetor

Arkivat Mujore: Dhjetor 2021

blank

Dënimi i strehuesve të Patër Anton Harapit, burgosje grash, minorenësh dhe ekzekutime

Dënimi i Patër Anton Harapit u shoqërua me arrestime, torturime dhe dënime të rënda. Disa u vranë të tjerët u burgosën. Mes të burgosurve...
blank

Apeli i pushkatimit në Breg-Lum të Shalës

Dëshmia e Ndue Dedës për tubimin e popullsisë në Breg-Lum të Shalës, ku komandanti i divizionit të Mbrojtjes Popullore, thërriste emrat e malësoreve dhe...
blankvideo

Dëshmia/Hajro Sejdini: M’i lanë prindërit e moshuar ta gdhinin jashtë, në të ftohtë

Puna e rëndë dhe muajt e egër në burgun e Spaçit, ku veç kushteve mjerane, të dënuarit duhet të përballonin edhe sjelljen mizore kapterëve,...
blank

Spitali i të dënuarve

Për të burgosurit ose të paraburgosurit gjatë diktaturës komuniste të cilët sëmureshin në gjendje të rëndë, funksiononte Reparti nr.7 pranë Spitalit nr.2 në Tiranë....
blank

1946/Punëtori i Birra “Korçës” në mbledhjen e Frontit: Tani dëfrejmë si zotërit e fabrikës

Birra “Korça”, ishte një investim privat i çelur në vitin 1934 në qytetin që i dha emrin. Me anën teknologjike u morën inxhinierë italianë....
blank

Dënimi në mungesë i Qazim Mulletit, nga internimi i familjes te sekuestrimi i teshave

I larguar nga Shqipëria, Qazim Mulleti kishte lënë aty jo vetëm emrin e tij, me të cilën propaganda komuniste bëri ç’deshi, por edhe familjen,...
blank

Dënimi i filantropit që ndërtoi teatrin “Skampa”

Dokumente, dëshmi dhe një rrëfim i së bijës 87-vjeçare të Xhavit Bej Biçakut. Sekuestrimi i pasurisë dhe dënimi me burg i pinjollit të familjes...
blank

Dy shokë

Manol Qirici dhe Stavro Guxo kaluan rrethimet e kampit të Spaçit më 9 dhjetor të 1977-ës dhe ecën për 13 ditë mes ngricës dhe...
blank

Ngjarjet e datave 8-10 dhjetor 1990 në një raport të Sigurimit të Shtetit

Si raportoheshin ngjarjet e dhjetorit 1990 në dokumentet e Sigurimit të Shtetit. Studentët promotorë dhe zhvillimet në Qytet Studenti dhe Institutin e Lartë Bujqësor Informacioni n.4466,...
blankvideo

Dëshmia/ Qani Mydini: 7 vjet e gjysmë burg, çdo ditë në galeri

Provoi vështirësitë e patregueshme të kampit të Spaçit, përfshirë edhe shembjen e galerisë ku punonte. Kaloi tetë vite të plota në burg dhe kur...
NDIHMO
Translate »