Burgjet dhe kampet e punës në Shqipëri, 1944-1991

0
1419
blank

Lista e të gjithë burgjeve të mbyllura dhe kampeve të punës ku vuajtën dënimin të burgosurit politik shqiptarë gjatë periudhës 1944-1991

 

Burgjet

Burgu nr.1 Peshkopi, vitet 1944-1950

Burgu nr.3 Burrel, vitet 1946-1991

Burgu nr.4 Shkodër (më vonë Reparti 315), vitet 1944-1966

Burgu nr.2 dhe nr.5 Tiranë (më vonë Reparti 313), 1944-1991

Burgu nr.7 Durrës, vitet 1945-1953

Burgu nr.9 Berat, vitet 1944-1953

Burgu nr.11 Vlorë  (më vonë Reparti nr.319),  vitet 1944-1964

Burgu nr.13 Elbasan, vitet 1944-1953

Burgu nr.15 Korçë (më vonë reparti 317), vitet 1944-1960

Reparti nr.318 Korçë, vitet  1962-1964

Burgu nr.17 Gjirokastër, vitet 1944-1953

Burgu nr.18 Kukës, vitet 1945-1949

Burgu nr.20 Kavajë, vitet 1945-1948

Reparti  nr.307 Tepelenë, vitet 1970-1973

 

blank

Kampet e Punës

Kambi i Jubës, prill-tetor 1946

Kampi i Maliqit, vitet 1949 -1951

Kampi i Bedenit, Kavajë 1948-1950

Kampi i Lekajt, Kavajë 1948

 Kampi i Vlashukut, Berat 1948-1949

 Kampi i Kamzës, Tiranë 1948-1950

 Kampi i Valiasit, vitet 1948-199

 Kampi i Peqinit, vitet 1947-1951

 Kampi i Lushnjes për “demokratët” grekë

Kampet e Hekurudhës Peqin-Elbasan,  janar-shtator 1950

Kampi i Yzberishtit, vitet  1950-1951

Kampi i ullishtave të Vlorës, 1950

Kampi nr.6 ‘Rrapi i trishit’ Tiranë dhe Varibop, 1952-1953

Kampi nr.7 Tiranë, viti 1953

Kampi burg ‘Punëtoria Qendrore e Artizanatit’ 1950 -1966

Reparti nr.301  Maliq, Gosë e Kavajës,  Ura vajgurore, Rinas, Bulqizë

Repartet e Riedukimit nr.302

Reparti nr.303 (Kampi nr.2) nga Peqini në Spaç, 1951-1991

Reparti 303 Rinas, Tiranë, Vlorë, Elbasan, Fushë Krujë, Spaç, vitet 1955- 1990

Reparti nr. 305, nga Sukthi në Sarandë, 1950- 1991

Reparti nr.307 nga Tirana në Rubik ,1953 -1967

Reparti 309 (ish kampi nr.5) nga Tërbufi në Ballsh, 1956 -1983

Reparti nr. 311 (Sarandë), vitet 1958 -1959

Reparti 311 Qafë Bari, 1982 - 1990

Reparti i riedukimit nr.312 Tërnovë,  vitet 1987-1991

Reparti i riedukimit nr.314 i Bardhorit Kavajë, vitet 1988-1991

Reparti nr 3015  nga Belshi në Lezhë, 1966 1983

Reparti nr.316 Fushë Arrëz, 1974

Reparti nr.318 Kuçovë ’66-76 dhe Belsh ’76-‘91

Reparti i riedukimit nr.325  nga Lezha në Tiranë, vitet 1968-1991

Reparti nr.327 Gjirokastër, vitet 1989-191

Reparti nr. 328 Bënçë, 1989-1991

Reparti i riedukimit nr.387 Tropojë, vitet 1982-1991

 

 

 

Në rast se keni dijeni mbi krime, viktima apo ngjarje që lidhen me periudhën e komunizmit në Shqipëri, klikoni këtu për ta publikuar në arkivën tonë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here