Shtator 1943/ kur Mehmet Shehu ekzekutonte partizanë pa gjyq

Letra që dëshmon se u vranë partizanët pa gjyq, vjen si dëshmi përmes dokumentit t♪7 marrë nga Arkiva e Shtetit. Është një letër që ia dërgon partizani, Pandi Kristo, diktatorit Enver  Hoxha. I dashur Taras Pasi...

Lufta dhe tradhëtitë mes Enver Hoxhës, Mehmet Shehut e Tuk Jakovës me protagonist serbin...

Ka qënë e ashpër lufta brenda rradhëve të partizanëve gjatë luftës antifashiste, po aq sa ç’ishte më pas dhuna diktatoriale e Enver Hoxhës mbi popullin shqiptar. Historia e Brigadës së Parë Sulmuese e drejtuar...

Gjyqi i jezuitëve

Shkodër, 31 janar 1946. Gjyqi i jezuitëve Patër Govani Fausti, Daniel Dajani etj., të akuzuar se kishin krijuar një organizatë terroriste të ashtuquajtur “Bashkimi Kombëtar”. Në foto: Të pandehurit duke shkuar në sallën e...

MË TË LEXUARAT

NDIHMO
Translate »