Kryefaqja 2020 Shkurt

Arkivat Mujore: Shkurt 2020

blank

26 shkurt 1951/ Rrëfim nga Diti Biçaku, e arrestuar për ngjarjen e bombës në...

Qelitë e ftohta të burgut të grave intelektuale... Pak çaste para se Sabiha Kasimati të pushkatohej, të fundit dorë që shtrëngoi në këtë botë,...
blank

21 shkurt 1951/ Natë ferri në burgun e ri të Tiranës!

 “Në tavan sipër qelisë ku isha izoluar dëgjova një zhurmë të llahtarshme sikur po shpërthenin zinxhirët e ferrit. Me zë të ngadaltë thërras personat...
blankvideo

Kujto.al prezanton hartën e vendeve të vuajtjes së dënimit në Shqipërinë komuniste

U prezantua sot në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë, në Tiranë, videoja e vendeve të vuajtjes së dënimit në Shqipërinë komuniste. Një video...
blankvideo

Harta e madhe e vuajtjeve të një vendi të vogël

Për Shqipërinë nën diktaturë thuhet që ishte një burg i madh. Por ne ende nuk e parafytyrojmë sa e madhe do dukej harta e...
blank

Vendet e vuajtjes së dënimit

Lista e vendeve të vuajtjes së dënimit ku gjenden vendet e internimit, kampet e punës dhe burgjet.  Vendet dhe kampet e internimit Lezhë-vend internimi -Baçël -Ishull-Lezhë -Breg-Mat -Kashnjet -Tale -Piraj -Kalivaç -Patok -Fishtë -Pilë -Rrilë -Malecaj -Zadrimë Berat -Kampi në lagjen...
blank

Gjon Temali, intelektuali që ditën e fundit e kaloi si baba

Më 19 shkurt 1951 në oborrin e Ambasadës Sovjetike plasi një dinamit që hyri në histori si bombë. Të nesërmen u arrestuan rreth 150...
blank

Statistika diktature/ Realizimi i planit të dënimeve me vdekje!

Dokumenti i Ministrisë së Brendshme i vitit 1952 që dëshmon për përcaktimin e planit dhe realizimin e goditjes së “armikut të popullit”. Statistika krahasuese...
blank

Mërkur Babameto, shuhet trashëgimtari i fundit i një prej familjeve më patriotike dhe antikomuniste...

Sot i jepet lamtumira e fundit/ Mërkur Babameto kreu 8 vite burg politik në Spaç, Burrel, Vlorë. Më pas në vitet 80 u internua...
blank

Mehmet Shehu 19 shkurt ‘45: E kapëm Prek Calin, te dekorohen 'partizanët trima'

Letra e Mehmet Shehut ku tregon me ekzaltim se si e thyen Kelmendin dhe i asgjësuan kundërshtraët e komunizmit. “Partizanët me këngë në gojë...
blank

17 janar 1991/ Dita e fundit e Musinesë në Rrëshen!

“Hektori dhe i biri mbanin afër eshtrat, përballë ishin punonjësit e Sigurimit dhe shefi i degës së brendshme. Ishte takimi i fundit më xhelatët…eshtrat...
NDIHMO
Translate »