Kryefaqja 2018 Qershor

Arkivat Mujore: Qershor 2018

Telegrame Ramiz Alisë nga organizatat komuniste në shkurt 1991, “riktheni në shesh statujën e...

Shkurt 1991/ Në adresë të Ramiz Alisë mbërrinin qindra telegrame nga organizatat  komuniste, ku i kërkonin të  riktheheshin simbolet e diktatorit, madje ta shpallnin...

Rita Sami Koçi, adoleshentja që vuajti 10 vite burg në komunizëm

  Janë të shumta rastet e arrestimit, torturës dhe burgosjes së adoleshentëve  në diktaurë. Një prej tyre është edhe Rira Sami Koçi, e cila vuajti...

Shkodranët e pushkatuar nga komunizmi, që nuk iu dihet varri

Këshillit të Ministrave firmosi pak ditë më parë, marrëveshjen mes qeverisë shqiptare dhe Komisionit Ndërkombëtar për Personat e Zhdukur (më tej: ICMP) për nisjene...

Dokumenti i 1954 ku Enver Hoxha sulmon Taho Sejkon, "është çam, nuk duhet emëruar"

Shqiptarët nga krahinat e ngelura jashtë njësisë politike të Shqipërisë, nga krahinat e Çamërisë dhe Kosovës kanë qenë vazhdimisht të poshtëruar e keqtrajtuar nga...

Kadri Hazbiu më 1955: “Zëri i Amerikës” po na “shtrembëron luftën nacionalçlirimtare”

Në fillim të vitin 1955, Partia e Punës mbajti një plenum për çështjet e propagandës së brendshme, metodat që duheshin përdorur për të shpëlarë...

At Anton Harapi, një foto e rrallë nga gjyqi. Ja fjalët e tij të...

Tiranë shkurt 1946. Kjo foto e rrallë dëshmon momentin kur po i çojnë në gjyq Pader Anton Harapin, Zef Nasin dhe Maliq Bushatin. Populli...

Marije Shllaku, shkodrania 24-vjeçare që u pushkatua nga komunistët shqiptaro-serb

"U pushkatuan në Prizren në nëntor të vitit 1946, pas gjyqit që iu bë asaj bashkë me 26 intelektualët e tjerë të angazhuar për...

Abdyl Sharra, inxhinieri i diplomuar në Romë që u var në litar nga komunistët

  Abdyl Sharra, lindi në Vlorë ën vitin 1915 në një familje patriotike, mbështetëse e Pavarësisë Kombëtare, pjesë e lëvizjeve demokratike dhe atdhetare në të...

Ditaret e Qemal Draçinit, poetit shkodran që vdiq nën torturat e Sigurimit

Ditarët e Luftës dhe ngjarjet që nuk i shkroi kurrë...Çfarë e lidhi dhe çfarë e ndau me miqtë e tij Qemal Stafa, Vojo Kushi,...

Zenel Cana, luftëtari i grupit të Alush Lleshanakut që u kap nga Sigurimi pasi...

Zenel Cana, ishte i vetmi i grupit të Alush Lleshanakut që u arrestua duke qenë i plagosur. Ai ishte bërë pjesë e forcave antikomuniste...
NDIHMO
Translate »