Jetimët e nënës sime!

Jeta e vështirë e Fadil Çapos në diktaturën komuniste. Vuajtjet e një fëmijë 6-vjeçar pasi u nda nga nëna e nuk e takoi për 12 vjet. Nga Luljeta Progni Ishte vetëm gjashtë vjeç kur pa t’i...

Qamil Merlika: Ju rrëfej si vdiqën fëmijë e pleq në kampin e Tepelenës

“Kam parë me sytë e mi, kur vdiq nëna e Prenk Pervizit. Ajo nanë që i kishte dhënë bukë gjithë Veriut, vdiq vetë urie” Një autokolonë me “james”-sa amerikanë dhe ca “zis”-a sovjetikë me kabinë...

Edip Daci

Lindi më 1915 në Dibër. U dëbua për motive politike. Koha e internimit janar 1952-tetor 1974. Në tetor të vitit 1969 iu bë gjyq diskreditimi në kinemanë e Bulqizës, si armik I pushtetit dhe...

MË TË LEXUARAT

NDIHMO
Translate »