Arkivat Mujore: Janar 2021

blank

Nata e zezë e 22 shkurtit, 1951!

Në thellësinë e natës, të ramet e forta të derës së shtëpisë , ma nxorën gjumin, hapa sytë e mbeta i çuditun... Të tanë...
blankvideo

Dashuria legjendare e Ylberit dhe Shpresës

Kthim në vendin e vuajtjes pas 53 vitesh. Ylber Merdani, sot në moshën 80-vjeçare, ka marrë bashkëshorten e tij, Shpresa, në një udhëtim të...
blank

Komunistët në Koplik: Po djegim shtëpi e pushkatojmë ata që nuk dorëzojnë armët

Raporti i 7 shkurtit 1945/ Janë djegur shtëpitë e Mark Sokolit e të Kol Tom Stakas, nga Kopliku, për arësye se ndodhen në arati...
blank

Protesta e Aliut më 1992, një klithmë nga Savra!

Ishin ditët e para pasi regjimi komunist kishte rënë. Në Savër (një prej kampeve të internimit), një burrë i moshuar afro të 60-ave, ulet...
blank

Ndreko Rino: Një muaj operacion, masakrat tona në popullin e  Shalës

Raporti i raprezaljeve 22 shkurt 1945/ Në çarmatimin që iu bë popullit, disa fshatarë, mohonin se kishin armë edhe mbasi rifeshin me dru, nga...
blank

SPAÇI ndër hone, shpella e rrkaja, ku diell as hanë nuk ndrisin!

Ajo grykë s’frynte si kudo... shfrynte furishëm si një lëfyt gjigant, nga vrima e shqyer në orbitë, me nuk di se sa kilometra në...
NDIHMO
Translate »