Dashuria legjendare e Ylberit dhe Shpresës

0
1951

Kthim në vendin e vuajtjes pas 53 vitesh. Ylber Merdani, sot në moshën 80-vjeçare, ka marrë bashkëshorten e tij, Shpresa, në një udhëtim të pazakontë drejt Spaçit, atje ku vuajti 8 vite burg.

Ai kaloi vitet më të bukura të rinisë në burg, kur Shpresa, atë kohë e dashura e tij, e priste me besnikëri. Shpresa dhe Ylberi rrëfejnë dashurinë e tyre në kohën e vështirë të diktaturës, kur Ylberi ishte në burg e Shpresa në internim.

Është një ndër historitë e dhimbshme për dy të rinj që jeta i vuri në prova të vështira. Një histori që Ylberi e quan legjendë dashurie dhe dhuratën më të madhe që i ka bërë Zoti.

 

 

Në rast se keni dijeni mbi krime, viktima apo ngjarje që lidhen me periudhën e komunizmit në Shqipëri, klikoni këtu për ta publikuar në arkivën tonë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here