4 mars 1946/ Nis masakra komuniste ndaj klerit katolik shqiptar

1
840
blank

Nis masakra komuniste ndaj klerit katolik shqiptar.

Në dhjetor 1945, u arrestuan në masë dhjetëra klerikë e besimtarë katolikë, 39 prej të cilëve u dënuan nga gjyqi i montuar ushtarak me dënime të rënda. Më 4 mars 1946, u pushkatuan në Zall të Kirit, 7 martirët:

Patër Gjovani Fausti, patër Danjel Dajani, patër Gjon Shllaku, seminaristi Mark Çuni, Qerim Sadiku, Gjelosh Lulashi dhe Frano Mirakaj.

Në vitet e pushtetit komunist, u pushkatuan dhe u mbytën në tortura, 57 martirë të shquar të kishës katolike, u burgosën dhe u internuan 93 klerikë, 31 u detyruan të arratisen, të tjerët u persekutuan dhe u përjashtuan nga shërbimi kishtar.

Shkurt, 100% e klerit katolik u asgjësua.

Në rast se keni dijeni mbi krime, viktima apo ngjarje që lidhen me periudhën e komunizmit në Shqipëri, klikoni këtu për ta publikuar në arkivën tonë.

1 Koment

 1. Cfarë komenti kërkoni, e prej kujt?
  Unë jam indiferent
  Ti je i tillë
  Ai, Ajo po' ashtu!
  Ne jemi
  Ju jeni
  Ata, Ato pra të gjithë jemi të poshtër, maskarej, frikacakë....

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here