Arkivat Mujore: Tetor 2020

blank

Enver Hoxha me 1 shkurt ‘45: Asnjë ekzekutim s’do të bëni pa aprovimin tim

Urdhri i Enver Hoxhës dërguar Mehmet Shehut në Shkodër, në ditët e trazuara të shkurtit 1945, kur ekzekutimet me gjyq e pa gjyq beheshin...
blankvideo

Dëshmia/ Shpresa Merdani: 21 vite internim në “Siberinë” shqiptare

Një jetë e jetuar në kufijtë e mbijetesës. Pas arrestimit të babait për një copë tokë fëmijët e tij vuajnë urinë, punën e rëndë...
blank

Rexhë Meta, shqiptari në librin e Artë të Universitetit të Kembrixhit që i mbijetoi...

I dëbuar nga Serbet, i internuar nga fashistët dhe i dënuar me 27 vjet burg nga diktatura komunsite. Djali i birësuar i Rose Rose...
blank

Qershia, vajtuesja e heshtur e varreve pa emër

30 vite pas rënies së diktatutës komuniste për herë të parë kanë nisur gërmimet në Burgun e Burrelit për gjetjen e eshtrave të shtetasit...
NDIHMO
Translate »