Kryefaqja 2020 Dhjetor

Arkivat Mujore: Dhjetor 2020

blank

Austriakja që përshkoi ferrin në Shqipërinë komuniste

Gazetarja investigative Blanka de Corvin që kishte shëtitur Evropën dhe fliste pesë gjuhë, mund të ishte një profesioniste e vlerësuar në çdo vend, por...
blank

Shtator 1943, si e pushkatuan partizanët, pa gjyq, Zef Ndojën

PKSH e kishte shpallur tradhtar dhe kishte urdhëruar vrasjen e tij. Më 10 shtator 1943, një skuadër partizanësh e pushkatoi  Zef Ndojën në një përrua...
blank

Si i pushkatuam Pjetër Arapin e Pjetër Larjen dhe jua dogjëm shtëpitë

Dokumenti i shkurtit 1945. Myzafer Trebeshina: Sot në mëngjes pushkatuam Pjetër Arapin e Pjetër Larjen. Të dy kan përcjellë Hasan Isufin atë ditë që...
blank

Mësime filozofie në burgun e Burrelit

Uran Kostreci: Koço Tasi ishte 79 vjeç, por ishte aq i gjindshëm sa arrinte që në një nga këto 1-2 orë të ajrimit, të...
NDIHMO
Translate »