Kryefaqja Etiketat Enver Hoxha

Etiketë: Enver Hoxha

Firma e Enver Hoxhës në dënimin me vdekje të priftit Dom...

Si sot 76 vjet më parë u pushkatua kleriku Lazër Shantoja. Pse interesohej personalisht Enver  Hoxha për priftin katolik dhe Sulçe Beg Bushatin në...

Urdhri i diktatorit: Të ndalet festa e Bajramit dhe Pashkëve

"Lufta kundër fesë duhet të trajtohet edhe sipas krahinave të vendit, sipas fshatrave, lagjeve e familjeve të veçanta, sepse edhe shkalla e besimeve fetare...

Arrestimi i Liri Belishovës dhe krimet e Hoxhës, si u pa...

Nga Erald Kapri Shkëputja nga Moska u pa nga media perëndimore si një mundësi që Enver  Hoxha të mbijetonte në pushtet. Mediat britanike raportuan për...

Dokumenti i qeverisë amerikane 1955/ Ja si i shfrytëzon Enver Hoxha...

“Qeveria shqiptare, kërkon punë të detyruar nga personat kundërshtarë politikë dhe “dembelë”, shumica e të cilëve janë nga klasa ish-borgjeze ose pronarë tokash. Veç...

Barjam Dervishaj, i dënuari 8 herë

Pas një kalvari të gjatë prej 28 vitesh burg nga 8 dënime të ndryshme, Barjam Njazi Dervishaj rrëfen jetën e tij në të gjitha...

Enver Hoxha më 1950: Qenve jepuni mish, të burgosurve vetëm bukë...

Në gusht të vitit 1950, ndërsa diskutonin të ndryshonin normat ushqimore për të burgosurit, të internuarit dhe gjithë personelin e Ministrisë së Brendshme, përfshirë...

Telegrame Ramiz Alisë nga organizatat komuniste në shkurt 1991, “riktheni në...

Shkurt 1991/ Në adresë të Ramiz Alisë mbërrinin qindra telegrame nga organizatat  komuniste, ku i kërkonin të  riktheheshin simbolet e diktatorit, madje ta shpallnin...

Enver Hoxha në shtator 1943: Duhet ta marrim gjithë pushtetin e...

Dokumenti që dëshmon se PKSH gjatë pushtimit nazist, kishte qëllim vetëm të instalonte diktaturën e ta kishte pushtetin vetëm në duart e saj, duke...

10 shkurt ’45, Enver Hoxha: Ekzekutojini 12 të dënuarit me vdekje

Radiogrami i Enver Hoxhës ku jepet aprovimi i tij për të ekzekutuar 12 të dënuar me vdekje në Shkodër Listat e të ekzekutuarve  sidomos në...

Dokumenti/ Letra e partizanes Liri Gega që vërteton krimet e...

  “Kur të shkojmë në veri do të marrim hakën, nuk do lëmë shtëpi e njeri në këmbë…”, është betimi i xhelatit komunist Mehmet Shehu...
NDIHMO
Translate »