Arkivat Mujore: Mars 2019

blank

Kujtimet e Bajram Herenit: Çfarë më tha Hafiz Ali Kraja në burg

Bajram Hereni nga Kukësi, ishte djalë i ri kur u arrestua dhe u dënua me 20 vjet burg për "agjitacion e propagandë". Ai u...
blank

Enver Hoxha: Si i pushkatuam para reparteve partizane 14 ballista e legalista

Qarkorja e 25 qershorit 1945/ Emrat e të pushkatuarve dhe të dënuarve me burgim nga gjyqet ushtarake, në qershor ’45, me akuzën “nxitje të...
blank

Hafiz Ibrahim Dalliu ose “Hoxha Kaur” që u gjymtua nga komunistët/ Patrioti i burgosur...

I burgosur dhe i përndjekur nga regjimi osman, si një ndër patriotët e shquar, veprimtar i përhapjes së gjuhës shqipe, teologu e shkrimtari i...
NDIHMO
Translate »