“Përshpirtje ndër varret e mohuara”

0
147

Është dita e të shumtëve, një ditë që për besimin katolik i kushtohet të vdekurve dhe lutjes për shpirtrat e tyre. Secili nga përfaqësuesit e komuniteteve fetare, rreshton fjalët e shpirtit për fëmijët e mbetur në atë kamp, që nuk e patën kurrë një gurë varri.

Si rrallë herë, janë mbledhur përfaqësues të të gjitha komuniteteve fetare në Shqipëri, në ish- Kampin e Internimit të Tepelenës. Secili prej klerikëve lutet sipas ritit të fesë që përfaqëson, por mesazhi është i njëjtë “Përshpirtje ndër varret e mohuara”.

Në rast se keni dijeni mbi krime, viktima apo ngjarje që lidhen me periudhën e komunizmit në Shqipëri, klikoni këtu për ta publikuar në arkivën tonë.