26 janar 1945, masakra e parë e komunistëve në Shkodër

0
413

Më 26 janar i vitit 1945 u shënua masakra e parë nga Regjimi Komunist në Shkodër, ku do të pushkatoheshin 8 persona: Major  Shaban Elezi, Palok Pikolini, Elez Hoti, Ded Shabani, Shefki HalitiPjeter Nikaj, Abdyl Bushati dhe Selim Rama.

Vrasja e tyre u bë më urdhër të Prokurorit të Shkodrës Josif Pashko, i cili kishte filluar punën, e ndërsa masakra ndodhi 2 muaj pas instalimit të qeverisë së Enver Hoxhës.

Sipas dëshmitarëve të kohës ky ekzektutim do të ishte preludi i atyre mijra pushkatimeve që u kryen në Shqipëri pa gjyqe apo me dëshmitarë të rremë.

 

Në rast se keni dijeni mbi krime, viktima apo ngjarje që lidhen me periudhën e komunizmit në Shqipëri, klikoni këtu për ta publikuar në arkivën tonë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here