Arkivat Mujore: Maj 2019

blank

Atë Serafin Koda, prifti françeskan nga Kosova që vdiq në torturat e Sigurimit të...

Dita e 17 majit të vitit 1947, nuk ishte njësoj si të tjerat për infermieren Marije Ndoja. Në klinikën ku ajo u shërbente të...
blank

Dokumenti/ Si u arratisën 20 të burgosur politikë

Alarmi në Komitetin Qendror: “Kanë dalë në ndjekje të gjithë forcat e policisë dhe të Divizjonit të Mbrojtjes që ndodhen këtu. Organizata e Partisë...
blank

Një Elena Gjika e dytë, që diktatura e trajtoi si kafshë pune

Një grua intelektuale, e lindur në Itali, ku e priste një e ardhme e shkëlqyer në fushën e akademisë, por që erdhi në Shqipëri...
blankvideo

Dokumentar/ Gropat e burgut të Qafë-Barit

Në një prej gropave, ka mbetur e ngulur një tabelë hekuri e ndryshkur, ku është salduar numri "8". Atje u varrosën dikur trupat e...
blank

Zadrimorët, të fundit që përjetuan terrorin e togerit komunist, Hodo Habibi

Koçi Xoxe e zhvendosi të ngarkuarin për nënshtrimin e krahinave komuniste, Hodo Habibi, nga Mirdita në Zadrimë, për shkak të dëshmive për terrorin e...
blank

Ulërimë nga makina e burgut: ''Pati, kujdes djalin!''

“Uran Kalakulla ishte dënuar me pushkatim... E shoqja e Uranit ishte me djalin e vet, Platorin, që ende nuk i kishte mbushur dy vjeç....
blank

Nikollë Dojanaj: 17 vjeçari në kampin e Tepelenës, dënimi me vdekje, falja dhe më...

"Deri në tetë vetë, pasha këtë kryq, i kam shti vetë në dhè me shokët e mi. Deri 8 vetë në ditë. Krimet e...
NDIHMO
Translate »