Arkivat Mujore: Prill 2019

Dëshmia e ish-policit: Edmond Caja, je vrasës, do të të vij ballë për ballë...

Pas shkrimit të Edmond Cajas, komandantit në burgun e Qafë-Barit, ku ai hedh poshtë akuzat e disa ish-të burgosurve për torturat dhe vrasjet e...

Bardha Mëlyshi: Ju rrëfej fëmijërinë në kampin e Tepelenës

Rrëfimet e një gruaje për një jetë të mundimshme: Unë kam hyrë 7 vjeçe në kampet e internimit e kam dalë 20 vjeçe... kam...

Drama me 3 akte e gjyqit të Lukë Kaçajt/ Si u dënua me heshtje...

Këngëtarë si ai, edhe botës i vijnë pak në çdo brez, por në Shqipëri bënë çmos ta largonin nga skena, t’i ndalonin zërin në...

“Pasha mundimet e Tepelenës”

“Ishte muzg kur po linim kampin e Tepelenës e po drejtoheshim për në kampet e tjera të internimit në Myzeqe. Nana na mblodhi si...

U ndava me prindërit kur isha 1-muajshe, nuk thirra dot kurrë mama!

Historia e pazakontë e Valbona Çoku Mirakës, ndarja me nënën e babain kur ishte vetëm 1-muajshe, internimi në Lushnjë dhe më pas, ritakimi me...

Korçë, Janar ’48: Të burgosurit në punë 24 orë, pa u ndërruar

Dokumenti informativ i 22 janarit 1948, ku dega e Zbatimit të Dënimeve në Ministrinë e Brendshme, informonte Komitetin Qëndror për gjendjen e të burgosurve...

Rushit Plaku është arratisur, dëbojeni familjen e tij 6 anëtarëshe!

Ja si hartoheshin vendimet e para për internimin apo dëbimin e familjeve të “armiqve të pushtetit” në Shqipërinë komuniste Një djalë 20 vjeç, nga Konispoli,...
NDIHMO
Translate »