Lumë në periferi të Tiranës i përdorur si vend për ekzekutimin dhe varrosjen e të dënuarve politikë. Më 3 korrik 1946, në orën 5.00 të mëngjesit në poligonin buzë lumit Tërkuzë janë ekzekutuar 9 persona të dënuar me vdekje si pjesë e grupit opozitar Bashkimi Demokrat Shqiptar: Telat Drini, Mehmet Beshiri, Mahmut Mëniku, Xhahit Koka, Qenan Dibra, Sami Qeribashi, Ali Kavaja, Hivzi Golja dhe Shaban Balla.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.