Lindi në Dibër, në vitin 1895. U arrestua më 10 janar 1946, dhe më 2 korrik të po atij viti, Gjykata e Lartë Ushtarake e deklaroi fajtor si "sabotator të pushtetit popullor dhe armik të popullit", dhe e dënoi me vdekje dhe konfiskimin e pasurisë së luatjshme e të paluajtshme. U ekzekutua më 3 korrik të vitit 1946.

 

 

Burimi: Aiskk, F. 1, Viti 2013, D. 10, F. 132-133
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

1946, fjala e fundit e 9 intelektualëve të pushkatuar të Bashkimit Demokratik

Tri dokumentet që dëshmojnë refuzimin e faljes së jetës dhe më tej fjalën e fundit para Lexo më shumë

blank

1946, fjala e fundit e 9 intelektualëve të pushkatuar të Bashkimit Demokratik

Pas arrestimeve në mars 1946, të një grup intelektualësh shqiptarë që përbënin opozitën shqiptare të Lexo më shumë