Rrok Kanti mori pjesë aktive në lëvizjen antikomuniste të Koplikut në vitin 1945. U arrestua këtë vit dhe u burgos bashkë me malësorë të tjerë pjestarë të asaj kryengritjeje antikomuniste. Rrok Kanti u arrestua bashkë me dajën e tij Llesh Marashi dhe kusheririn Pjetër Bajraktari, në përplasjen me armë me komunistët neper shpellat e Kelemendit. Rrok Kanti tentoi vetvrasjen për të mos rënë në duart e komunistëve. Ata e morën të plagosur dhe e shtruan në spital, ku dhe pas një operacioni u rikthye në burgun e Shkodrës. Ai u vra bashkë me dajën e tij Llesh Marashi dhe kusheririn Pjeter bajraktari, ne mes te qytetit te Shkodres, ne vitin 1946.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Llesh Marashi, majori që udhëhoqi kryengritjen antikomuniste të Koplikut

U arrestua në vitin 1945, pas një viti hetuesi, nuk u dorëzua nga presioni dhe Lexo më shumë