Në vitin 1962 një burg tjetër u hap në Korçë, me numër 318. Në vitin 1963 në burg ndodheshin 9 të dënuar politikë dhe 27 ordinerë. U caktua një organikë prej 31 vetash me komandant Vangjel Zguron. Ndryshimi i situatës, dinamika në rritje e arrestimeve kishin sjellë të domosdoshme rihapjen e burgut të Korçës. Reparti u hap në Korçë, më 14.7.1962. Këtë vit kishte 12 të dënuar politikë dhe 45 ordinerë.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.