Ushtarak. Lindi më 1898, në Delvinë. Zv/ kryetar i Shtatmadhorisë Mbretërore dhe komandant i Përgjithshëm i Rojës Mbretërore të Kufirit dhe i Financës. Më 13 prill 1945, u dënua me 30 burg nga Gjyqi Special. Dënimi i tij dhe disa tjerëve, është një nga vendimet më qesharake të Gjykatës Speciale, sepse nuk e ka përcaktuar dot ç’lloj krimesh kishte kryer i akuzuari dhe e ka lënë evazive, ose "armik i popullit" ose "kriminel lufte'. Shpehimisht vendimi thotë: “Për kriminelët e luftës ose armiqtë e popullit: Sokrat Dodbiba, Mihal Zallari, Ethem Cara, Ndoc Naraçi, Anton Kozmaçi, Lazër Radi, Sami Koka, Sulejman Vuçiterni,” gjykata i dënon me “nga 30 vjet burg e punë të deryerueshme.” U lirua në prill të vitit 1962.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist IV (Tiranë: ISKK, 2015), 249
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.