I dënuar politik nga Narta e Vlorës. Ka vuajtur në burgun e Burrelit, ku ka qenë edhe berber i të burgosurve. Kozma Todi, sipas ish-të dënuarit politik Uran Kalakulla, bënte përjashtim nga rregulli që kush vendosej në pozicione të tilla në burgje ishte spiun. "...Kozmai ishte shembull i virtytit dhe i ndershmërisë, i dashur dhe i respektuar nga të gjithë bashkëvuajtësit e tij", shkruan Kalakulla në librin e tij "21 vjet burg komunist".

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.