Lindi më 20 maj të vitit 1911, në fshatin Tatzat të Sarandës. Më 1945, Gjykata Ushtarake e Delvinës e dënoi me vdekje. Ky dënim iu kthye në 101 vjet burg, më vonë iu zbrit në 30 vjet dhe kur u lirua, me amnisti, kishte vuajtur gjithsej 11 vjet burg.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

"Mehmet Tahirin e lyen me mjaltë, e lidhën në shtyllë dhe e lanë 7 ditë,  derisa vdiq nën pickimin e bletëve"

Kujtimet e Kajtaz Çelos: Masakrat në burgun e Gjirokastrës, ku ishin burgosur gjithë krerët e Lexo më shumë