I dënuar me 10 vjet burg për agjitacion dhe propagandë. Të njëjtin dënim mori dhe vëllai i tij, Cuf Tahja, ndërsa shoku i tyre Nazim Brahimi u dënua me 13 vjet burg. Ata u arrestuan në vitin 1975 për shkak të disa trakteve me përmbajtje kundër pushtetit komunist. Ferit Tahja ka qenë sportist i njohur i Vllaznisë.

Burimi: Krimet e komunizmit? S’kemi parë gjë akoma! Nga Av.Xhafer Sadiku, gazeta Minerva; "Medaljet e shkelura, sportistët shkodranë që diktatura i nxori jashtë loje", nga Namik Mehmeti, kujto.al
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.