Familja e tij ka vuajtur një histori të gjatë persekutimi që ka nisur që në vitin 1964. Pasi një nga vëllezërit tentoi të arratisej, Fatosin e internuan në Tale të Lezhës në vitin 1974. I vëllai tentoi të arratisej sërish, atëherë Fatosit i sajuan një akuzë sikur kishte tentuar të largohej nga vendi i internimit dhe në dhjetor të vitit 1976 e arrestuan dhe e dënuan me 7 vjet burg për agjitacion dhe propagandë. Kreu 5 vite e gjysmë burg në Spaç. Më pas e ridënuan me 10 vite të tjera dhe e dërguan në burgun e Burrelit. Është liruar në vitin 1991, dy muaj para se të përfundonte dënimin, pasi kreu 14 vite e gjysmë burg. Familja ndërkohë vuajti internimin në Topojë të Fierit, ku, Fatosi dëshmon se të atin ia kanë mbytur persona të shtetit.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.