Lindi më 16 janar të vitit 1949, në fshatin Muçias të Lushnjës. Më 27 gusht 1969, Gjykata e Rrethit të Gjirokastrës e dënoi me 10 vjet heqje lirie për "agjitacion dhe propagandë kundër pushtetit popullor". U arrestua sërish më 1973 dhe më 21 korrik të po atij viti, Gjykata e Rrethit të Mirditës e dënoi me 20 vjet heqje lirie, konfiskimin epasurisë dhe humbjen e së drejtës elektorale për 5 vjet kohë për "sabotim".

Burimi: AISKK, F. 1, V. 2012, D. 1, Fl. 72

Çaush Çoku ka kryer 25 vjet burg në Burrel e Spaç, në Qafë-Bari e nëpër kampet të ndryshme të punës të shpërndara nëpër të gjithë territorin e Shqipërisë.
Burimi: "Zërat e Kujtesës"
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

Një familje një shekull burg në Burrel, Spaç e Qafë-Bari

Historia e dhimbshme e Azem Çokut e tre djemve të tij që kaluan jetën përmes Lexo më shumë