Azem Çoku dënuar me 15 vjet dhe konfiskim të gjithë pasurisë, të tundshme e të patundshme. Çoku ka kryer dënimin në burgjet famëkeqe të Burrelit, Spaçit, Qafë-Barit dhe nëpër kampet të ndryshme të punës të shpërndara nëpër të gjithë territorin e Shqipërisë. Pjesë e Ballin Kombëtar; vepronte si tip rreshteri, që kishte një brigadë të vetën, dhe operonte në Fier dhe Lushnje. Në vitin 1950, e arrestuan dhe e dënuan për pjesëmarrje me Grupin e Rezistencës.
Burimi: "Zërat e Kujtesës"
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.