Abdyl Sharra (1915-1946) i lindur në Vlorë nga një familje që ishte mbështetëse e Pavarësisë Kombëtare, lëvizjeve demokratike dhe atdhetare në të gjitha kohërat. Kreu shkollën “Harry Fultz” në Tiranë dhe Fakultetin e Inxhinierisë në Vjenë të Austrisë. Punoi si inxhinier në tharjen e kënetës së Maliqit ku dhe u pushkatua më 22 nëntor 1946. Është shpallur “Dëshmor i Demokracisë”.

Burimi: Arkiva e shtetit
Burimi: Arkiva e Shtetit
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.