Vendi i quajtur Ura e Ballistëve pranë Qafës së Koçiut, në rrethin e Vlorës ishte një vend i njohur ku komunistët pushkatonin kundërshtarët e tyre politikë sidomos gjatë viteve të luftës.

Dëshmia Petrit Velaj, ish-i dënuar: "Ata morën disa prej të burgosurve dhe i çuan drejt ekzekutimit. Dy ishin vendet e ekzekutimit: Bishti i Kalldrëmit dhe Ura e Ballistëve në Qafën e Koçiut."

Dëshmia Agim Musta-ish i dënuar: "Po kaq e rëndësishme është...ndërtimi i muzeve në...poligonet ku bëheshin ekzekutime, si... Ura e Ballistëve Vlorë etj."

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.