Ka marrë pjesë në rezistencën e popullsisë së Veriut ndaj regjimit komunist dhe ka mbështetur nacionalistët. Megjithë kërkesën e 50 matjanëve për faljen e tij, Xhemal Vata nuk i shpëtoi ekzekutimit.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.