Xhemal Farka i biri i Hamdi Farkës, ka kryer arsimin e mesëm në kolegjin e famshëm privat të Stambollit “Robert College”.  Z. Farka vazhdoi studimet e larta në Universitetin Amerikan të Beirutit. Përfundon si korespondent i Zërit të Amerikës dhe pastaj në Jeruzalem për shkak të luftës dhe rikthehet në Shqipërinë komuniste. Kur kthehet në Shqipëri Xhemal Farka arrestohet tek Hotel Dajti nga sigurimi i shtetit. Xhemal Farka pushkatohet si agjent anglez mbasi kishte kryer disa vjet burg.

Burimi: Nga Familja
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.