Ministër i Drejtësisë në vitet '30. Përfaqësues i Ballit Kombëtar në Marrëveshjen e Mukjes.

Thoma Orollogai ishte shkolluar në Athinë dhe Paris. Ai ishte diplomuar për jurisprudencë. Pas studimeve u kthye në Korçë, ku mbështeti Kostaq Kotën për çlirimin nga francezët. Deputet i këtij qyteti.

U arrestua në vitin 1947, si pjesëmarrës në Ballin Kombëtar dhe qeveritë e mëparshme. Pas torturave të rënda, vdes në hetuesinë e Tiranës më 30 nëntor 1947.[3]

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.