Lindi në Pilur, më 12 maj 1940. Në zbatim të vendimit nr. 445, datë 13 dhjetor 1991 të Këshillit të Ministrave, komisioni i krijuar për vërtetimin e kohës së vuajtjes së dënimit administrativ, me vendim nr. 23, datë 22 maj 1993, ka vendosur njohjen e kohës së internimit nga rrethi Vlorë, në rrethin Krujë, Valias të Tiranës, Tepelenë, Cerrik të Elbasanit prej datës 10 qershor 1945, deri më 10 dhjetor 1948, si dhe prej datës 10 mars 1951, deri më 10 tetor 1957 për çështje politike. Më pas dërgohet në Bulqizë.

Burimi: Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist VI (Tiranë: ISKK, 2015), 379
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Simon Prifti/ Armik i popullit në moshën 3-vjeçare

“Ne mblidhnim fletët e panxharit të lopëve i zienim pa kripë e pa vaj dhe Lexo më shumë