Profesor fizike, themelues i Institutit të Shkencave. Deputet i Gjirokastrës nga zgjedhjet e vitit 1945. Bashkë me një grup deputetësh u akuzuan si grup opozitar. 15 prej tyre u dënuan me vdekje nga i quajturi gjyqi i deputetëve. Selaudin Toto u dënua me vdekje, me konfiskimin e pasurisë së luajtshme e të paluajtshme personale dhe humbjen e të drejtave civile-politike, sipas vendimit të parevokueshëm të datës 27 shtator 1947. U ekzekutua më 10 tetor të atij viti në Malin me Gropa .

Burimi: https://kujto.al/urdheri-i-mehmet-shehut-per-presidiumin-mos-u-falni-jeten-13-deputeteve/
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.