U arrestua dhe gjykua në një grup prej 17 vetash nga rrethi i Lushnjës, në një proces të sajuar që synonte dënimin e kulakëve. Sipas vendimit nr.407 të datës 20 gusht 1951, të Kolegjit Ushtarak pranë Gjykatës së Lartë, Rapo Qereti u dënua me vdekje pushkatim dhe me humbjen e përhershme të të gjitha të drejtave civile.

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.