Lindur në Krujë më 1896. Nga nje familje intelektuale nacionaliste. Ka punuar në administratë gjate luftes.  Arrestohet në vitin 1945,me vendosjen e diktatures komuniste , dhe dënohet 25 vjet burg. Akuza: Armik i popullit.  Lirohet më 1959 mandej internohet familjarisht deri në vitin 1990.

Përgatitur nga Beniamin Bakalli 

Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.

Lajme

blank

Beqir Ajazi: Në kampin e Jubës, ku hapnin kanale politikanët e burgosur nga regjimi

Ish-i dënuari politik Beqir Ajazi, në dëshmitë e tij për kohën kur ishte i  burgosur Lexo më shumë