Gazetar, shkrimtar, autor i disa librave në dorëshkrim. Lindi më 17 tetor të vitit 1922, në Elbasan. Kreu studimet e larta për filozofi në Romë. Në vitin 1943 u kthye në Tiranë. Më 1945 filloi punë si reporter i «Bashkimit». Po këtë vit i pushkatuan të atin, Tahsin Bishqemin. U arrestua në vitin 1947 dhe u dënua me 5 vjet heqje lirie. U lirua më 1950. U arrestua sërish më 1962. Pas lirimit më 1967, u internua

Burimi: Petro Marko, Intervistë me vetveten (Retë dhe gurët), Tiranë, 2000, II, f. 448.
Ju lutem, plotesoni fushat e kerkuara.
Mbyll formen

Ju lutem zgjidhni imazhin qe do te ngarkoni.